Nieuws

Volgen op

Daniël van Son stapt over naar IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft overeenstemming bereikt met Daniël van Son voor zijn overstap naar Sportpark de Westmaat met ingang van komende zomer. De 26-jarige rechtervleugelverdediger komt over van Koninklijke HFC en tekent een contract tot de zomer van 2022.

Van Son begon zijn voetballoopbaan bij het Bovenkarspelse KGB en kwam via FC Purmerend en AFC Amsterdam in 2008 terecht in de opleiding bij FC Utrecht. Daar schopte de toenmalige vleugelaanvaller het tot aan Jong FC Utrecht, waarna hij overstapte naar FC Volendam. Bij de Volendammers kwam Van Son vijftig wedstrijden bij het A-elftal binnen de krijtlijnen en daarnaast was hij actief binnen het beloftenteams van Berry Smit. In 2017 stapte Van Son over naar Koninklijke HFC om ook in zijn maatschappelijke loopbaan te kunnen investeren en gedurende die tijd werd de vleugelaanvaller succesvol omgeschoold naar vleugelverdediger.

Van der Lugt is zeer content met de komst van Van Son: “Met Daniël van Son krijgen we een veelvuldig opkomende rechtervleugelverdediger bij de selectie. Met zijn drive naar voren en zijn goede voorzet past hij prima in de speelwijze die wij als club voor ogen hebben. Daarnaast heeft Daniël inmiddels ruime ervaring met voetballen op Eerste en Tweede divisieniveau en gebruikt hij dit om zijn teamgenoten beter te laten voetballen. We zijn als TC dan ook erg blij dat Daniël in deze fase van zijn carrière gekozen heeft voor een komst naar onze vereniging en wensen hem heel veel succes.”

Van Son: “Het voelde goed nu de stap te maken”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen