Nieuws

Volgen op

Darren Rosheuvel verlengt

IJsselmeervogels gaat toch langer door met Darren Rosheuvel. De 28-jarige middenvelder en de technische commissie kwamen recent een contractverlenging overeen, die deze week bekrachtigd werd met een handtekening.

De 28-jarige middenvelder stapte afgelopen zomer in bij IJsselmeervogels en in januari werd in goed overleg besloten niet met elkaar verder te gaan. "In januari hebben Darren en wij met elkaar gezeten en toen gezamenlijk geconcludeerd dat hij nog niet had gebracht wat beide partijen ervan hoopten.", schetst Erwin van der Lugt.

Sinds de winterstop knokte Rosheuvel zich in de basis en sinds de derby van begin maart is de controleur cq. balafpakker niet meer weg te denken op het middenveld. Van der Lugt: "Darren is zich zowel in als buiten het veld steeds meer gaan profileren. Buiten de trainingen om laat hij zich als verlengstuk van de staf zien, door in begeleiding op het mentale vlak voor jonge spelers te voorzien. Binnen de lijnen is Darren enorm belangrijk in het onschadelijk maken van aanvallen van de tegenpartij."

Naast zijn rol als voetballer zal hij de rol van mental coach formeler in gaan vullen. "IJsselmeervogels wil graag dat jeugdspelers uitgroeien tot volwaardige eerste elftal spelers. Dat is een pittig traject wat om goede begeleiding vraagt. Deze begeleiding ziet op dit moment vooral op voetbaltechnisch en -tactisch gebied en zal in de laatste fase uitgebreid gaan worden met begeleiding op mentaal gebied. Darren gaat deze rol op zich nemen.”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

29
juni
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Salentein Lounge

2
juli
Instuif KRV op 2 juli 2022

Instuif KRV op 2 juli 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen