Nieuws

Volgen op

De Braal: “Ik kies bewust voor IJsselmeervogels”

Dylan de Braal speelt komend seizoen op De Westmaat. De 26-jarige verdediger tekende recent een jaarcontract en wil na een aantal jaar profvoetbal bij IJsselmeervogels het plezier in het voetbal weer terugvinden.

Via onder meer RKC Waalwijk, FC Oss en Helmond Sport speelde De Braal de afgelopen twee jaar bij FC Dordrecht. “Dat waren niet de leukste twee voetbaljaren. Het was een tijd waarin ik weinig wedstrijden speelde, maar wel iedere dag trainde. Eens te meer werd me duidelijk dat het profvoetbal een wereld is waar niet alleen voetbalkwaliteit doorslaggevend is. Daarom kies ik nu bewust voor IJsselmeervogels.”

De Braal was ook al in gesprek met andere clubs maar koos na het gesprek met Erwin van der Lugt en Rob Baas toch voor een avontuur bij IJsselmeervogels. “Ik heb uiteindelijk drie uur lang gesproken met Rob en Erwin en daarin werd me veel duidelijk. Aan de ene kant de warmte, het oog voor de mens en aan de andere kant een uitstraling van een prestatiegerichte topamateur. Geen lanterfanten en tegen een balletje trappen, maar prestaties leveren spreekt me echt aan. Ik kan namelijk enorm slecht tegen mijn verlies. Toen ik na het gesprek samen met mijn zaakwaarnemer naar buiten liep zei ik gelijk op de parkeerplaats dat dit het gaat worden. Dit voelde direct goed.” 

Zijn doelstellingen voor het komende seizoen zijn glashelder. “Ik wil het liefst kampioen worden, maar het doel is lekker wedstrijden spelen en bovenin meedraaien. Als je uiteindelijk het meeste wint, dan gebeurt dat vanzelf. En voor mezelf wil ik een plek verdienen in de basiself, presteren en genieten.”

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Een uitgebreid interview met Dylan verschijnt in clubmagazine Vogelnieuws die in juni zal verschijnen.

Dylan de Braal: “Kies bewust voor IJsselmeervogels”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
juli
Schoolvoetbaltoernooi

Schoolvoetbaltoernooi
Sportpark de Westmaat

Alle evenementen