Nieuws

Volgen op

De Harder hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Maikel de Harder is bezig aan zijn laatste seizoen als voetballer. De 30-jarige middenvelder heeft bij de technische commissie aangegeven meer tijd te willen spenderen aan zijn gezinsleven en zijn eigen bedrijf, waarmee dit seizoen zijn laatste als actief voetballer zal zijn.

De Harder startte zijn loopbaan in de jeugdopleiding van IJsselmeervogels. Al snel werd hij opgepikt door AFC Ajax, waar hij onder meer samen speelde met Daley Blind, Sergio Padt en Marco Vejinovic. Na drie seizoenen Ajax volgde FC Utrecht al snel, maar in zijn tweede seizoen zat een enkelblessure een doorbraak naar het eerste elftal hem in de weg. Als 18-jarige keerde De Harder met een schat aan basistechniek en creativiteit terug bij IJsselmeervogels.

In het eerste seizoen werd De Harder met IJsselmeervogels vanuit de hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau, algeheel amateurkampioen. Een seizoen later, vanuit de Topklasse, werd die prestatie geëvenaard. Met de supercup (2010), districtsbeker (2014 en 2015) en de landelijke beker (2015) werden ook andere prijzen gewonnen door teams waar De Harder deel van uitmaakte. Daarnaast werd De Harder in 2010 en 2015 persoonlijk beloond met de 'Vak Midden-Noord'-bokaal, de speler van het jaar in de ogen van de supporters en in 2018/19 de Speler van het jaar-award. Een duizelingwekkende prijzenreeks.

Al in het begin van 2012 speelde Maikel de Harder zijn honderdste wedstrijd voor het eerste elftal van IJsselmeervogels en in de loop van 2018 volgde ook zijn 250e wedstrijd in het Vogelstenue. Inmiddels staat de teller op 308 wedstrijden, waarin hij 65 keer scoorde en 77 assists verzorgde. Een aantal wedstrijden dat heden ten dage in het amateurvoetbal, met het bijna jaarlijks een groot verloop van spelers, uniek te noemen is. In die periode springen naast de vele prijzen ook de mooie bekerduels eruit, zoals tegen Ajax, ADO Den Haag, FC Den Bosch, FC Emmen, Go Ahead Eagles en Helmond Sport.

Erwin van der Lugt, in een eerste reactie: “Een jong gezin en een eigen bedrijf met veel fysiek werk is moeilijk te combineren met voetballen op topniveau. We hadden Maikel natuurlijk graag nog een paar jaar bij ons in de selectie gehad, omdat zowel zijn spelniveau als zijn leeftijd dat nog toelaten. We hebben echter alle begrip voor het verhaal van Maikel en hopen hem dit jaar nog in actie te kunnen zien. Verder zou het mooi zijn als Maikel in de toekomst in een andere functie betrokken blijft bij IJsselmeervogels. Zijn ervaring en kennis kan van grote waarde zijn voor onze club.”

Reactie Maikel de Harder: “Dit voelt als het juiste moment”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

13
mei
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen