Nieuws

Volgen op

Donselaar nieuwe hoofd scouting

Gerben Donselaar (48) zal vanaf komend seizoen als hoofdscout actief zijn bij IJsselmeervogels. De in Spakenburg woonachtige Donselaar volgt daarmee Jeroen Dammers op, die vanwege internationale werkomstandigheden zijn functie bij IJsselmeervogels niet meer kan combineren met zijn werk.

Donselaar is geen onbekende binnen IJsselmeervogels. De Woerdenaar woont al zo’n twaalf jaar in Bunschoten en was de laatste twee jaar binnen IJsselmeervogels actief als voetbaltechnisch coördinator van Onder-8 en Onder-9. Daarnaast is hij als trainer actief in de keepersacademy en is had Donselaar in het verleden anderhalf jaar zitting in de scoutinggroep, waarbij hij zich specifiek richtte op keepers.

Die affiniteit met keepers komt niet uit de lucht vallen. Donselaar was in het verleden tien jaar als doelman actief binnen het eerste elftal van Sportlust ’46 en deed in de periode daarvoor hetzelfde in de jeugdopleiding van de Woerdense voetbalvereniging. Ook was Donselaar bij Sportlust ’46 drie jaar voorzitter van de technische commissie.

Naast zijn vrijwilligerswerk bij IJsselmeervogels is Donselaar sinds een klein jaar actief als operationeel manager bij een bedrijf gespecialiseerd in datacenter- en serverruimtekoeling. Een internationalere functie in de maritieme industrie, waardoor hij in het verleden dikwijls van huis was, is ruim een jaar geleden verruild voor een functie dichter bij huis en daardoor dichter bij zijn gezin én IJsselmeervogels.

Peter-Frans Heinen, bestuurslid technische zaken, is zeer content met de aanstelling: “Gerben is al enkele jaren zeer actief binnen IJsselmeervogels en in die tijd ook betrokken geweest in de scouting van keepers. In die tijd heeft hij laten zien kijk te hebben op het voetbaltechnische aspect. Bovendien kent hij de club intussen goed, kent hij ook de voetbalwereld goed en beschikt hij daarnaast over organisatorische kwaliteiten. In maart is het balletje gaan rollen en twee weken geleden is het tot een positief antwoord gekomen, waardoor Gerben op korte termijn aan de slag zal gaan als hoofdscout.”

We feliciteren Gerben Donselaar met zijn aanstelling tot hoofdscout en wensen hem veel wijsheid en succes toe.

Gerben Donselaar

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

16
okt
Ledenevent Rabobank

Ledenevent Rabobank
Kantine IJsselmeervogels

18
okt
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

25
okt
Zwemfestijn op vrijdag 25 oktober

Zwemfestijn op vrijdag 25 oktober
Zwembad De Duker

21
dec
Jumbo Kersttoernooi

Jumbo Kersttoernooi
Sporthal 'De Toekomst'

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's