Nieuws

Volgen op

Dylan de Braal nieuwe defensieve versterking

Dylan de Braal speelt komend seizoen op de Westmaat. De 26-jarige verdediger komt over van FC Dordrecht waar hij een aflopend contract heeft. De in Den Haag geboren en woonachtige De Braal tekent bij IJsselmeervogels een contract tot medio 2022.

De Braal begon zijn loopbaan bij het Loosduinense RKSV GDA, waar onder meer ook voormalig IJsselmeervogels-spits Tim Peters zijn carrière startte. Als eerstejaars Onder 17-speler maakte hij vervolgens de overstap naar het Voorburgse TONEGIDO om na een seizoen opgepikt te worden door ADO Den Haag. Bij ADO Den Haag zou de robuuste verdediger vervolgens twee seizoenen in de jeugdopleiding zitten om vervolgens over te stappen naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch. 

dylandebraal helmondDe Braal (rechts) in het tenue van Helmond Sport in 2019

In twee seizoenen van de Bossche opleiding kwam het niet tot een doorbraak, waarna hij in de zomer van 2014 overstapte naar RKC Waalwijk. Dat jaar maakte De Braal ook zijn debuut onder toenmalig trainer Peter van den Berg en zat hij in de selectie met toekomstig teamgenoot Philippe van Arnhem. Na nog een seizoen RKC Waalwijk, een seizoen FC Oss, twee seizoenen als basisspeler bij Helmond Sport kwam Dylan de Braal in 2019 terecht bij FC Dordrecht waar hij een tweejarig contract tekende. 

Bij de Schapenkoppen liep de Braal al snel een kuitblessure waardoor hij een deel van de voorbereiding miste en uiteindelijk beperkt aan spelen toe kwam, ook door de coronapandemie die het eerste seizoen al snel deed afbreken. In het huidige seizoen heeft de Hofstedeling aan FC Dordrecht aangegeven zich meer te willen gaan richten op zijn maatschappelijke carrière naast het voetbal. Momenteel is hij in de afrondende fase van zijn studie Topsportmanagement & Ondernemerschap van de VVCS Academy. Gezien zijn aflopende contract moest hij mede hierdoor genoegen nemen met een reserveplek bij FC Dordrecht.

dylandebraal fcossDe Braal (r.) als FC Oss-speler in duel met Ajacied Cassiera

Erwin van der Lugt: “Door het stoppen van Kevin (van Diermen) en vertrek van Bjorn (van Gorkom) hadden we nog een vacature in de verdediging, die we met de komst van Dylan opvangen. Met zijn lengte van 1,94 is Dylan een lange, fysiek sterke verdediger die op beide plekken in het centrum van de verdediging kan spelen. Hij is een speler met ervaring in het profvoetbal en is met 26 jaar in de kracht van zijn leven.”

Foto's: ProShots / Niels Boersema (actiefoto Helmond Sport) en Marcel Bonte (actiefoto FC Oss)

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag

Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen