Nieuws

Volgen op

El Azzouti verlaat IJsselmeervogels

Ahmed el Azzouti is bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van IJsselmeervogels. De 30-jarige centrumspits en de technische commissie hebben in goed overleg besloten om de samenwerking aan het eind van dit seizoen te beëindigen.

El Azzouti kwam in de zomer van 2019 over van Kozakken Boys en kwam binnen als absolute topschutter. Die reputatie maakte hij ook in het shirt van IJsselmeervogels absoluut waar, door in 24 wedstrijden tot 15 goals te komen. Hij had hiermee een belangrijk aandeel in de lange deelname aan de titelstrijd, totdat de competitie wegens Corona werd afgebroken.

Ook dit seizoen is de spits belangrijk door in de vijf tot nu toe gespeelde wedstrijden maar liefst zes keer te scoren. Net als vorig seizoen is El Azzouti een vanzelfsprekendheid in de basiself.

Erwin van der Lugt over van het vertrek van El Azzouti: “De kwaliteiten van Ahmed als spits zijn onbetwist. Echter in het kader van het nieuwe technische beleidsplan en de speelwijze die daaruit voortvloeit zou Ahmed een rol krijgen die we beiden minder bij zijn kwaliteiten vinden passen. Daar hebben we goed over gesproken en zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat een nieuwe uitdaging voor Ahmed de beste oplossing is. Gezien zijn staat van dienst zal het vinden van een nieuwe uitdaging geen probleem voor hem zijn."

El Azzouti in actie tegen TEC

Terug

Deel via