Nieuws

Volgen op

Ervaren aanvaller Rydell Poepon gecontracteerd

De aanvaller Rydell Poepon (34) is per direct speler van IJsselmeervogels. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline tekent de centrumaanvaller een contract dat hem bindt tot het einde van het lopende seizoen.

De Amsterdamse spits was sinds dit voorjaar transfervrij nadat zijn contract bij het Turkse Bolaspor was ontbonden. Bij Bolaspor speelde hij sinds 2016, met een tussenjaar in 2019/20 bij het eveneens Turkse Gaziantep FK. Eerder deze zomer draaide de aanvaller al mee in de voorbereiding bij competitiegenoot Koninklijke HFC, maar ondanks de voorbereiding in Haarlem tekende Poepon deze week in Bunschoten-Spakenburg.

Indrukwekkende loopbaan

De in Amsterdam woonachtige Poepon heeft er inmiddels al een indrukwekkende loopbaan op zitten. Als grote belofte leek de voormalige jeugdspeler van onder meer AFC en Zeeburgia in 2006 door te breken bij Ajax 1. De spits zag destijds echter Huntelaar, Charisteas en Rosenburg voor zich in de pikorde. Willem II bood soulaas en gaf hem anderhalf jaar op huurbasis een Eredivisiepodium. Vervolgens bracht Poepon zijn loopbaan door bij Sparta Rotterdam (2008-2010), De Graafschap (2010-2012), ADO Den Haag (2012-2013) en - verhuurd vanuit ADO - NAC Breda (2013-2014) wat hem opgeteld toen al op ruim 240 profduels bij enkel Eredivisionisten opleverde.

Buitenlands avontuur

ADO verkocht de voormalig Nederlands jeugdinternational vervolgens aan het Franse Valenciennes FC, waarmee voor Poepon een gedroomd buitenlands avontuur van start ging. Poepon was direct eerste spits bij de club op het Franse tweede niveau, dat verder een moeizaam seizoen had.

Een jaar later verleidde het Azerbeidzjaanse Qarabag FK hem tot een overstap, waarmee Poepon onder meer Champions League-kwalificatie en later Europa League speelde tegen clubs als Monaco, Tottenham en RSC Anderlecht, Celtic en Young Boys. Het verblijf in Azerbeidzjan bleef beperkt tot een half jaar, omdat Roda JC hem contracteerde voor een half jaar met een optie op nog een jaar.

Turkije

Die optie werd niet gelicht waardoor Poepon in 2016 overstapte naar het Turkse tweede niveau, bij Boluspor. In zijn eerste jaar gaf hij direct een visitekaartje af, door met twintig goals gedeeld tweede te worden op de topscorerslijst. In zijn tweede jaar eindigde Poepon op diezelfde tweede plek, maar met zestien treffers. De play-offs zorgde tot tweemaal toe niet tot promotie naar de Süper Lig. Na de overstap naar Gaziantep FK haalde Poepon opnieuw de play-offs en hoewel daar de promotie wel werd behaald, koos die club er niet voor om door te gaan met de spits, waardoor Poepon uiteindelijk in de zomer van 2019 weer terugkeerde in Bolu.

Poepon werd direct weer vaste eerste spits na zijn terugkeer, maar door een scheenbeenbreuk in januari 2020 liep dat seizoen anders dan gehoopt en lag hij een halfjaar uit de roulatie. Afgelopen seizoen kon Poepon weer voluit meetrainen en -spelen en kwam de spits uiteindelijk tot 18 wedstrijden.

Ervaring

Met ruim 450 wedstrijden als profvoetballer sluit Poepon nu aan bij de ploeg van Berry Smit. De technische commissie wilde graag nog een ervaren aanvaller aan de selectie toevoegen en heeft die in de persoon van Rydell Poepon gevonden. De spits, die eventueel ook vanaf de rechterflank kan spelen, is op dit moment nog niet speelgerechtigd, maar de verwachting is dat dit voor de wedstrijd van zaterdag tegen Noordwijk nog gaat lukken. Poepon trainde dinsdagavond al mee met de selectie en gaat spelen met rugnummer 29.

Poepon tekent2

Terug

Deel via