Nieuws

Volgen op

Gerry Vlak vertrekt na dit seizoen

Gerry Vlak is bezig met zijn laatste maanden bij IJsselmeervogels. De 24-jarige Volendammer heeft bij de technische commissie aangegeven een nieuwe club te hebben gevonden en zal na dit seizoen vertrekken bij IJsselmeervogels.

Vlak doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en brak in 2015 door bij de Wijdbroeken. Sindsdien speelde de middenvelder ruim vijfenzeventig duels in de Keuken Kampioen divisie en ook nog eens ruim zestig in de Derde divisie. Na ook zijn masterstudie te hebben afgerond, koos Vlak afgelopen zomer voor zijn maatschappelijke carrière en verruilde Volendam voor IJsselmeervogels.

Mede door de coronapandemie, waardoor een groot aantal wedstrijden zijn komen te vervallen, speelde Vlak slechts vijf officiële duels in het shirt van IJsselmeervogels.

Erwin van der Lugt over het vertrek: “Gerry heeft dit seizoen de overstap gemaakt van betaald voetbal naar amateurvoetbal gecombineerd met een dagelijkse baan. Hij heeft moeten wennen aan dit andere ritme en door de coronapandemie heeft hij onvoldoende de tijd gehad om zichzelf te bewijzen. Zowel Gerry als wij vinden dat jammer, want hij had graag wedstrijden voor een groter publiek gespeeld, zoals de derby, om zichzelf te laten zien. De afgelopen periode hebben we gesprekken met Gerry gevoerd over de invulling van het middenveld voor komend seizoen en zijn samen tot de conclusie gekomen dat hij een ander type middenvelder is. Deze week heeft Gerry ons laten weten de club te gaan verlaten en te gaan voor een nieuwe uitdaging. We hopen dat hij die uitdaging daar gaat vinden en wensen Gerry, die we hebben leren kennen als een fijn persoon, dan ook veel succes.”

Terug

Deel via