Nieuws

Volgen op

Gert Jan Karsten komend seizoen hoofdtrainer

IJsselmeervogels heeft in Gert Jan Karsten een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor volgend seizoen. De 43-jarige in Nunspeet woonachtige trainer volgt daarmee Gert Peter de Gunst op, die heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken. Karsten tekent een contract tot de zomer van 2024.

Karsten is geen onbekende op Sportpark De Westmaat. Begin deze eeuw (2007-2008) was de trainer nog eindverantwoordelijke van het tweede elftal en ondersteunde hij het eerste elftal als assistent-trainer. Later zou hij ook nog onze C1 onder zijn hoede hebben. In die tijd had hij al eens de eindverantwoordelijkheid over het eerste elftal, in een midweeks districtsbekerduel bij WV-HEDW (2-2).

De geboren Nunspeter bouwde zorgvuldig aan zijn trainersloopbaan. Al op zijn 20ste staakte hij zijn actieve loopbaan om trainer te worden bij VVOG A1. Via de jeugd van Nunspeet werd Karsten op zijn 24ste al hoofdtrainer van SC Lemele.

Na zijn vertrek van de Westmaat was "GJK" achtereenvolgens trainer bij S.V.Z.W, sv Lelystad '67, v.v. Zwart Wit '63, Almere City Onder 17 en van 2014 tot eind 2016 trainer van de beloften bij HHC Hardenberg. Laatstgenoemde rol combineerde hij met de rol van hoofd opleiding.

In november 2016 bood HHC Hardenberg de kans aan Gert Jan Karsten om als hoofdtrainer op het hoogste niveau aan de slag te gaan. Karsten volgde aanvankelijk als interim-trainer de vertrokken Joseph Oosting op, maar dat werd al snel omgezet in een definitieve aanstelling. Een positie waar hij uiteindelijk ruim drie seizoenen zou zitten, waardoor hij ruim honderd wedstrijden als trainer in de Tweede divisie heeft staan. Sinds de zomer van 2020 staat Karsten aan het roer bij sv Urk. Op Urk leverde hij een sensationele prestatie door vorig seizoen de titel in de hoofdklasse B te bemachtigen.

Komend seizoen keert Karsten na meer dan vijftien jaar dus terug op de Westmaat, om aan het roer te staan van ons vlaggenschip. Jaap Jan de Graaf, bestuurslid technische zaken, over de keuze: "Als TC hebben we de afgelopen periode een secuur proces gevolgd om tot een besluit te komen. Met Gert Jan binden we een jonge trainer met een prachtige staat van dienst; een echt voetbaldier. Dat hij de club goed kent en de afgelopen jaren nog geregeld op De Westmaat te zien was, maakt dat we verwachten dat de club maar weinig geheimen voor hem kent. Dankzij zijn nuchtere kijk op voetbal, zijn oog voor jeugdspelers en zijn tactische bagage, maakt dat hij onze topkandidaat was om deze functie te vervullen. Over zijn drive om het een succesverhaal te maken is geen enkele twijfel en ook met het oog op continuïteit binden we met Gert Jan een trainer in potentie een trainer voor een langere periode. We zijn dan ook heel blij dat we hem als nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren."

gertjankartsten

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

15
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
Bijvelden IJsselmeervogels

21
dec
Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie

Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie
Kantine IJsselmeervogels

28
dec
FIFA 23 Koppeltoernooi

FIFA 23 Koppeltoernooi
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen