Nieuws

Volgen op

Gert Kruys nieuwe hoofdtrainer

IJsselmeervogels is voor het komende halfjaar tot overeenstemming gekomen met Gert Kruys voor invulling van het hoofdtrainerschap van de A-selectie. Afgelopen vrijdag zijn club en trainer tot overeenstemming gekomen voor de opengevallen plaats door het vertrek van Ted Verdonkschot. 

Kruys is geen onbekende naam bij IJsselmeervogels. De 58-jarige Utrechter was in het verleden, om precies te zijn van maart tot december 2013, al eindverantwoordelijke op de Westmaat. Toen werd zijn succesvolle periode onderbroken door de mogelijkheid om over te stappen naar Sparta Rotterdam. Wel schakelde het team onder zijn leiding in het seizoen 2013/14 Helmond Sport én FC Emmen uit om het in de achtste finale op te nemen tegen Ajax. Ook legde Kruys door zijn inbreng in de eerste seizoenshelft van dit seizoen de basis voor de winst in de districtsbeker West I. Voor middenvelders Mike van de Laar, Maikel de Harder alsmede stafleden Rick Testa la Muta en Jacob Mulder betekent de terugkeer van Kruys een weerzien op de Westmaat.

Sinds zijn vertrek bij IJsselmeervogels was hij trainer van Sparta Rotterdam en DOVO en was hij als technisch adviseur actief bij Magreb’90. Bij DOVO werd zijn contract medio november verbroken.

De technische commissie is bij monde van André van Diermen erg tevreden met het contracteren van Gert Kruys: “Door het afscheid van Ted Verdonkschot eerder deze week moesten we als commissie snel schakelen. Gert is gepokt en gemazeld in het amateur- en profvoetbal. Een gretige trainer die kort op de groep zit, communicatief sterk is en graag aanvallend speelt. Een trainer waarmee we het vertrouwen hebben komend halfjaar een greep naar de prijzen te kunnen doen.”

Kruys tekent een contract tot het eind van het seizoen en zal vanaf aanstaande maandag voor de groep staan. Volgend seizoen zal, zoals eerder al gecommuniceerd, Berry Smit voor de spelersgroep staan.

Foto: Orange Pictures

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

18
juli
Herubo-toernooi

Herubo-toernooi
Sportpark de Westmaat

24
juli
Buitenbingo

Buitenbingo
Terras voor het clubhuis

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's