Nieuws

Volgen op

Haian komend seizoen in A-selectie

Adil Haian maakt komend seizoen de overstap van Onder 19 naar de A-selectie van IJsselmeervogels. De rechtsbenige middenvelder trainde dit seizoen al geregeld mee bij het eerste en sluit daar vanaf komend seizoen dus volledig bij aan.

Haian debuteerde eerder dit seizoen al officieus in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Tevens zat de controleur al bij de wedstrijdselectie in de bekerthriller tegen Go Ahead Eagles. De in Amersfoort woonachtige rechtenstudent kwam afgelopen zomer over van het Leusdense Roda ’46 en maakt indruk in het Onder 19-team van Ab Chaiat.

Peter van Diermen, hoofd jeugdopleiding van IJsselmeervogels. “Adil zagen we voor het eerst in de beslissingswedstrijd tussen ons Onder-19-team en die van Roda’46. We hadden weinig in te brengen totdat Roda besloot om hem - vanwege de Ramadan - voortijdig te wisselen. Daardoor konden we de score ombuigen van 0-1 naar 2-1 en bleven we behouden in de tweede divisie. Na de wedstrijd raakten we al snel met elkaar in gesprek.”

Over de kwaliteiten van Haian: “Adil speelt in Onder 19 als controlerende middenvelder, draagt de aanvoerdersband en is iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt. Een leider in het veld die bijvoorbeeld ook de strafschoppen opeist. Hij is iemand die gemakkelijk meevoetbalt, slim voetbalt en in mijn beleving dicht tegen het eerste aan zit.”

We feliciteren Adil Haian met zijn overstap naar de A-selectie en wensen hem zowel sportief succes als spelvreugde toe.

Bekijk hier de A-selectie van het seizoen 2020/21

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's