Nieuws

Volgen op

IJsselmeervogels loot Excelsior Rotterdam

In de eerste ronde van de TOTO KNVB beker heeft Rydell Poepon, die samen met AFC-aanvaller Thomas Verhaar de loting verzorgde, IJsselmeervogels in een gekoppeld aan eerstedivisionist Excelsior Rotterdam.

Excelsior is momenteel koploper van de Keuken Kampioen divisie. De ploeg haalde in acht wedstrijden zestien punten. In de openingswedstrijd tegen TOP Oss met 0-1 verloren, werd in speelronde 7 een 3-1 nederlaag geleden bij De Graafschap en werd ook nog gelijkgespeeld tegen FC Volendam (1-1). De overige vijf duels werden tot nu toe gewonnen, waarbij de duels met FC Den Bosch (0-5) en Jong PSV (3-0) opvallen.

De Rotterdamse formatie staat onder leiding van Marinus Dijkhuizen. De trainer was eerder in zijn loopbaan (januari 2014 - juli 2015) ook al hoofdtrainer bij de Rotterdammers en volgde in zijn tweede ambtstermijn in januari 2020 Ricardo Moniz op en staat sindsdien voor de groep. 

Vorig seizoen eindigde het bekeravontuur van Excelsior in de kwartfinale. Via Helmond Sport (4-0), PEC Zwolle (2-0), MVV (2-2, w.n.s.), was de uiteindelijke finalist Vitesse met 0-1 te sterk. 

Topscorer van de formatie van Dijkhuizen is de 21-jarige Thijs Dallinga. De geboren Groninger, die in de jeugdopleiding van FC Emmen en FC Groningen speelde, trof tot nu toe negen keer doel. Tel daar nog eens drie assists bij op en de belangrijkste aankoop van afgelopen zomer is genoemd.

Saillant is dat lotingverzorgers Poepon en Verhaar het lot van hun eigen clubs aan elkaar verbonden. Thomas Verhaar is naast spits van AFC namelijk ook scout bij de Rotterdammers. Mario Been, sinds dit seizoen bestuurslid technische zaken bij Excelsior, sprak in de studio van ESPN van een loting waar de club zich goed op moet voorbereiden.

Het bekerduel wordt gespeeld op dinsdag 26, woensdag 27 of donderdag 28 oktober. Aangezien op 30 oktober een uitduel met De Treffers op het programma staat en het voorgaande weekend een inhaalronde is, ligt het in de lijn der verwachting dat het duel op dinsdag of woensdag gespeeld zal worden. 

 

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen