Nieuws

Volgen op

Jesse Wielinga naar IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van de 26-jarige Jesse Wielinga. Wielinga komt over van SteDoCo, waar hij bezig is aan zijn vijfde seizoen. Wielinga tekent een contract tot de zomer van 2022. 

Wielinga begon zijn loopbaan bij LRC Leerdam en werd al snel opgepikt door de jeugdopleiding van Willem II / RKC. Uiteindelijk brak de toenmalig middenvelder door bij RKC Waalwijk, waar hij tot twaalf wedstrijden in het eerste elftal kwam en samenspeelde met Philippe van Arnhem. In 2015 stapte Wielinga over naar FC Lienden, waarmee hij samenspeelde met oud-Vogelsspelers Christiaan van Hussen en Ralph Hovestad (al is laatstgenoemde nu als trainer bij onze club actief). Met FC Lienden werd Wielinga - dat seizoen overigens geplaagd door enig blessureleed - kampioen van de topklasse zondag, waarna hij overstapte naar het ambitieuze SteDoCo. 

Bij SteDoCo speelde Wielinga met name op de positie van linkervleugelverdediger, maar liet zien ook uit de voeten te kunnen in een controlerende rol op het middenveld en de linkshalfpositie. Voor de ploeg uit Hoornaar speelde Wielinga, die in het dagelijks leven fysiotherapeut is, tot nu toe bijna honderd duels.

Erwin van der Lugt is zeer content met de komst van Wielinga: “Jesse is een aanvallend ingestelde linkerverdediger, die door zijn loopvermogen en zijn enorme drive naar voren bij SteDoCo goed is voor een flink aantal assists per seizoen. Een type speler als Jesse past daarmee goed in onze speelwijze. Daarnaast hebben we hem leren kennen als een fijn persoon. We zijn erg blij dat Jesse gekozen heeft om bij ons de sportieve uitdaging aan te gaan.”

Jesse Wielinga is de eerste versterking voor IJsselmeervogels voor het nieuwe seizoen. Vorige week werden de contractverleningen van Christos Ibrahim, Adil Haian en Philippe van Arnhem al bekendgemaakt en verder beschikken enkele spelers over een doorlopend contract. Om het overzicht te kunnen behouden, zal IJsselmeervogels Media binnenkort een spelersoverzicht seizoen 2021/22 maken. 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

14
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
De Westmaat

15
dec
Kerstborrel Vrijwilligers

Kerstborrel Vrijwilligers
Clubhuis

27
dec
Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi

Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi
Clubhuis

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine

Alle evenementen