Nieuws

Volgen op

Jordy Ruizendaal keert terug

Jordy Ruizendaal maakt vanaf komend seizoen deel uit van de A-selectie van IJsselmeervogels. De 20-jarige middenvelder keert na vier seizoenen bij NEC Nijmegen gespeeld te hebben weer terug naar de voor hem vertrouwde rode zijde van de Westmaat.

De controlerende middenvelder zou in het seizoen 2018/19 op 17-jarige leeftijd al de overstap maken naar de A-selectie, trainde in het voorliggende voorjaar zelfs al mee met de toenmalige selectie van trainer Willem Leushuis, maar gaf logischerwijs de voorkeur aan een opleiding bij een BVO. Na een start bij N.E.C. Onder 19 is Jordy Ruizendaal bezig aan zijn tweede seizoen in N.E.C. Onder 21. In het team van trainer Mark Otten miste hij alleen de openingswedstrijd en speelde verder alle wedstrijden, dikwijls ook als aanvoerder.

In de periode daarvoor doorliep de controleur onze volledige jeugdopleiding, waarin hij alle bovenste selectie-elftallen doorliep en ook vrijwel altijd kampioen werd. 

Erwin van der Lugt over de versterking: “Met de komst van Jordy binden we iemand met het IJsselmeervogels DNA. Jordy is iemand die drive en leiderschap brengt en daarnaast ook beschikt over kwaliteiten als spelverdeler. De afgelopen vier jaar heeft hij op dagelijkse basis geïnvesteerd in zijn doorontwikkeling als voetballer. Hoewel we natuurlijk hadden gehoopt dat Jordy, als een van onze jongens bij een BVO, de stap naar het profvoetbal wel had gemaakt, zijn we heel blij dat hij komend seizoen voor ons kiest.”

We wensen Jordy Ruizendaal vanaf deze plaats veel succes met de afronding van zijn seizoen bij N.E.C. Onder 21 en vanzelfsprekend heten we je van harte welkom bij de terugkeer bij onze mooie club! Welkom thuis, Jordy!

JordyRuizendaal4

JordyRuizendaal2

Foto NEC: Broer van de Boom Fotografie
Foto ondertekening: IJsselmeervogels Media

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

6
juni
Start jubileum VVIJV 90 jaar

Start jubileum VVIJV 90 jaar
Sportpark de Westmaat

11
juni
Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi

Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi
Hoofdveld en bijvelden

18
juni
Instuif KRV op 18 juni 2022

Instuif KRV op 18 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
juni
Instuif KRV op 25 juni 2022

Instuif KRV op 25 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen