Nieuws

Volgen op

Julian Prinsen komend seizoen naar A-selectie

Onder 19-doelman Julian Prinsen maakt vanaf komend seizoen deel uit van de A-selectie van IJsselmeervogels. De 18-jarige doelman vult daarmee de opengevallen plek van Lammert Geert Heek, die de overstap maakt naar v.v. Eemdijk.

Prinsen is bezig aan zijn vijfde seizoen op de Westmaat. De uit Amersfoort-Nieuwland afkomstige doelman begon zijn voetballoopbaan bij ASC Nieuwland en doorliep vanaf Onder 15-1 alle selectie-teams van IJsselmeervogels. Daarbij maakte hij bovendien versneld de overstap naar Onder 19-1, waarin hij zodoende bezig is aan zijn derde jaar bij het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Bij Onder 19 maakte hij de promoties mee van de vierde divisie naar uiteindelijk de tweede divisie.

Peter van Diermen, hoofd opleidingen bij IJsselmeervogels, ziet de stap als een volstrekt logische: “Julian is een rustige keeper die leiding geeft aan zijn defensie en ijzersterk is in de 1-op-1. Deze overstap is een beloning voor de stappen die hij heeft gemaakt. Hij kwam ooit bij ons binnen nadat hij een ijzersterke wedstrijd keepte in een degradatiewedstrijd tegen onze D1. We wonnen weliswaar met 3-0, maar Julian pakte nagenoeg alles. Vervolgens koos hij voor ons en hebben we inmiddels al enkele jaren plezier van hem. Gaaf en terecht dat hij nu de overstap naar de A-selectie maakt.”

We feliciteren Julian Prinsen met zijn overstap naar de A-selectie en wensen hem daarin veel spelvreugde en sportief succes.

 

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's