Nieuws

KNVB beker: tegen winnaar Noordwijk - Sliedrecht

IJsselmeervogels heeft in de eerste ronde van de KNVB beker een wedstrijd geloot tegen de winnaar van het duel tussen Noordwijk en Sliedrecht. De winnaar van dit duel zal IJsselmeervogels op eigen veld ontvangen op 26, 27 of 28 oktober.

Sliedrecht van Van der Steen

Het Sliedrecht van trainer Dennis van der Steen, die als oud-speler een bekende verschijning op Sportpark de Westmaat, won in de eerste kwalificatieronde al verrassend van VVSB. Na 1-1 was het vanaf de penaltystip te sterk.

Dit seizoen kwamen eersteklasser Sliedrecht en een mixteam van IJsselmeervogels 1 en Onder 23 al tegen elkaar in actie. Het eindigde toen in een 2-1 voor het Rooie mixteam, door goals van Sil Schoon en Miguel Ramblas.

Bekertrauma’s tegen Noordwijk

Competitiegenoten Noordwijk en IJsselmeervogels behoeven in de KNVB beker bijna geen nadere introductie. Twee keer eerder troffen de ploegen elkaar de afgelopen jaren in bekerverband en twee keer was het IJsselmeervogels dat zich met twee doelpunten voorsprong alsnog het kaas van het brood liet eten.

ijsnoo1

In augustus 2018 won Noordwijk in reguliere speeltijd met 3-2 op de eigen Duinwetering. Nagenoeg een jaar later volgde op De Westmaat een herhaling van zetten. De Vogels kwamen via Olijfveld en Markiet op voorsprong maar via Wendt en Van Staveren kwamen de Noordwijkers in de slotfase op gelijke hoogte. In de verlenging maakte Van Staveren uiteindelijk ook de 2-3.

Noordwijk - Sliedrecht

Het duel in de tweede kwalificatieronde tussen Noordwijk en Sliedrecht word aanstaande dinsdag 6 oktober vanaf 20.00 uur afgewerkt op Sportpark Duinwetering te Noordwijk. Wanneer het duel in de eerste (reguliere) ronde wordt gespeeld, wordt later vastgesteld.