Nieuws

Volgen op

KNVB beker: Vogels loten SteDoCo

IJsselmeervogels is in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker gekoppeld aan het Hoornaarse SteDoCo. De wedstrijd staat op 17 december om 19:45 uur op het programma en wordt afgewerkt op Sportpark De Westmaat. 

 

De ploeg van hoofdtrainer Frans Adelaar komt uit in de Derde divisie zaterdag, waar het momenteel in de middenmoot staat. Adelaar was zelf in het verleden ook nog actief als trainer op de Westmaat. Van maart 2014 tot november 2015 stond hij aan het roer bij de toen nog Topklasser IJsselmeervogels. 

Bekergeschiedenis

SteDoco kent tot nu toe een langer bekertoernooi dan IJsselmeervogels. Al op 17 augustus ging SteDoco op bezoek bij het Haaksbergense HSC’21. De zaterdagderdedivisionist was echter sterker dan de zondagderdedivisionist. In Haaksbergen, waar IJsselmeervogels in het seizoen 1998/1999 nog speelde om het algeheel amateurkampioenschap, werd het 2-4 voor de bezoekers uit Hoornaar. 

In de tweede (en laatste) kwalificatieronde hoefde SteDoCo niet in actie te komen, aangezien de ploeg werd vrijgeloot en daarmee automatisch doorstroomde naar de volgende ronde. In de eerste (reguliere) ronde van de KNVB beker won SteDoCo relatief eenvoudig van Hoofdklasser FC ’s-Gravenzande (1-3) en ging het zaterdag de koker in voor de loting van de tweede ronde. 

Angstgegner

IJsselmeervogels kent tot op heden weinig goede herinneringen aan de wedstrijden tegen SteDoCo. In het seizoen 2015/16 maakte IJsselmeervogels voor het eerst kennis met de ploeg uit Hoornaar en leverde het over twee duels geen enkel punt op voor de Westmaatbewoners. Twee keer won SteDoCo met 2-1 van het team van - toen nog - IJsselmeervogels-trainer Frans Adelaar.

Een seizoen later ging het iets beter, maar niet veel. Op de eigen Westmaat werd door de ploeg van Sandor van der Heide met 0-0 gelijkgespeeld. Op 17 december 2016, de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, werd op het sportpark van SteDoCo echter andermaal verloren. Het duel eindigde in 2-0 voor de ploeg van toenmalig trainer Virgil Breetveld.

Overige wedstrijden

Van de tweededivisionisten trof naast IJsselmeervogels alleen SV Spakenburg een amateurclub. Onze zustervereniging gaat op bezoek bij OFC Oostzaan. De overige tweededivisionisten werden gekoppeld aan een profclub. GVVV zag PSV aan zich gekoppeld worden. Katwijk zal daarnaast zeker kansen zien, daar het TOP Oss als tegenstander uit de loting zag komen. Beide amateurclubs spelen thuis. 

Het volledige programma:

Heracles Almelo - FC Dordrecht
Telstar - Ajax
sc Heerenveen - Roda JC
|Vitesse - ODIN '59
OFC - Spakenburg
Cambuur Leeuwarden - Feyenoord
AZ - Groene Ster
Willem II - Sparta Rotterdam
FC Twente - Go Ahead Eagles
Katwijk - Top Oss
FC Groningen - FC Utrecht
Fortuna Sittard - PEC Zwolle
GVVV - PSV
Excelsior - FC Eindhoven
Sparta Nijkerk - NAC Breda

KNVB loting2eronde

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen