Nieuws

Volgen op

Loenen wordt prestatiecoach A-selectie

Jan Loenen gaat zich naast zijn rol van verzorger vanaf komend seizoen ook richten op het meten en bijhouden van de fysieke gesteldheid van de spelers van de A-selectie.

Om de prestaties te kunnen monitoren heeft IJsselmeervogels recent diverse meetapparatuur aangeschaft. Erwin van der Lugt, voorzitter van de technische commissie hierover: "We zijn blij dat Jan ook komend seizoen aan ons verbonden blijft en zijn takenpakket hiermee uitbreidt. Door gebruik te maken van onder meer hartslagmeters en gps-sensoren kunnen de spelers straks beter worden gemonitord. Jan gaat dit geheel coördineren om zo het prestatieniveau van de A-selectie te maximaliseren en het risico op blessures te beperken. Op die manier investeren we in de fitheid van de spelersgroep en daarmee onze topsportmentaliteit."

Jan Loenen is bezig aan zijn derde seizoen bij IJsselmeervogels. Hij kwam medio 2018 over van ASV de Dijk, waar hij twee seizoenen als verzorger en hersteltrainer actief was. Daarvoor was hij onder meer actief bij AFC, Feyenoord (A-jeugd), Young Boys, FC Volendam en Quick Boys.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag

Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen