Nieuws

Volgen op

Op zoek naar driepunter tegen gedisciplineerde Rijnvogels

Voor de aanstaande wedstrijd tussen FC Rijnvogels en IJsselmeervogels staat er veel op het spel voor de Rooien. Na drie wedstrijden zonder overwinning, waaronder een begrijpelijke nederlaag tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam, een gelijkspel tegen Eemdijk en een verlies tegen HSC '21, is IJsselmeervogels gebrand op een overwinning in Katwijk. Welke Vogels zullen winnen? Die van de Rijn of die van het IJsselmeer?

Hoofdtrainer Gert Jan Karsten heeft een duidelijke visie voor het duel. Hij erkent voorafgaand aan het duel de kwaliteiten van Rijnvogels, die hij beschrijft als een snelle en gedisciplineerde ploeg met een sterk collectief. “Wij moeten minstens dezelfde inzet en energie tonen, vooral gezien de teleurstellende tweede helft in het vorige duel met HSC '21 en de eerste helft tegen Eemdijk.” Hij roept zijn spelers op om gemotiveerd te zijn en 100% inzet te tonen. “Op halve kracht spelen voor IJsselmeervogels kan niet. Voetbal leuk vinden, IJsselmeervogels mooi vinden en er graag voor willen spelen, laat je zien door 100% je best te doen,” aldus Karsten, die daarmee een duidelijke opdracht heeft voor de energie die zijn ploeg zaterdag in het duel moet leggen.

RvW rijnvogels uit2De laatste ontmoeting op De Kooltuin was in 2017

Ondanks recente tegenslagen blijft Karsten optimistisch en richt hij zich op verbetering in uithoudingsvermogen en teamspel. “Op zich doen we het helemaal niet verkeerd, met een gemiddelde van twee punten per wedstrijd. Ik zeg vaak: als je wint ben je niet zo goed als je dan denkt en als je verliest ben je niet zo slecht als je denkt. Wij doen onszelf door een gok van mij zaterdag een punt tekort tegen HSC ‘21. We moeten nu laten zien dat we veerkracht kunnen tonen, nadat we zaterdag voor de eerste keer verloren sinds augustus.”

Een van de spelers die een rol in het wegpoetsen van de uitglijder zou Kaj Ramsteijn kunnen zijn. Waarschijnlijk keert de Rotterdammer weer terug in de wedstrijdselectie, waarmee zijn rentree aanstaande is. Voor wie dat nog te vroeg komt is Niels Butter. De aanvallende middenvelder werkt nog aan zijn herstel en kan hopelijk nog voor de winterstop zijn eerste minuten maken.

Het duel belooft een spannende confrontatie te worden, temeer omdat Rijnvogels wordt getraind door Dogan Corneille, de voormalige aanvoerder van IJsselmeervogels die in die rol grote successen kende aan de boorden van de voormalige Zuiderzee. Kijken we naar het recente verleden tussen Rijnvogels en IJsselmeervogels dan spat de 3-4 overwinning in Katwijk er behoorlijk uit. In 2017 kwamen de gastheren in de 89e minuut op een 3-2 voorsprong, maar door twee late treffers van hattrick-hero Berry Powel won de ploeg van toenmalig trainer Sandor van der Heide het duel. Ralph Hovestad, tegenwoordig jeugdtrainer bij IJsselmeervogels, maakte de eerste Rooie treffer van dat duel. Uiteindelijk zou die overwinning bijdragen aan het uiteindelijke kampioenschap van de Derde divisie.

RvW rijnvogels uit2Ook in 2017 bleek Rijnvogels een compacte ploeg met snelle voorwaartsen. Kan IJsselmeervogels net als toen winnen? 

Het duel vangt zaterdag om 14.30 uur aan op De Kooltuin in Katwijk. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop beschikbaar. Wilt u dus bij het duel aanwezig zijn, koop dan donderdagavond tussen 19.00 - 21.00 uur uw tickets op De Westmaat. Het moge duidelijk zijn dat de A-selectie uw steun goed kan gebruiken, want gesteund door de supporters IJsselmeervogels in het verleden laten zien ook figuurlijk vleugels te kunnen krijgen.

Het duel staat zaterdag onder leiding van de heer P.T. van Veelen en hij wordt in zijn belangrijke taak als scheidsrechter geassisteerd door de heren O. Koster en W.W.C. Veldman. Naar verwachting zal IJsselmeervogels in dit duel voor het eerst dit seizoen in het uittenue spelen.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

14
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
De Westmaat

15
dec
Kerstborrel Vrijwilligers

Kerstborrel Vrijwilligers
Clubhuis

27
dec
Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi

Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi
Clubhuis

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine

Alle evenementen