Nieuws

Volgen op

Philippe van Arnhem naar IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft snel geanticipeerd op het vertrek van Gillian Justiana. De 24-jarige Philippe van Arnhem komt IJsselmeervogels per direct versterken. De Waalwijker komt over van het Bulgaarse Botev Plovdiv, waar zijn contract werd ontbonden. De middenvelder tekent een contract tot het einde van het seizoen en traint maandagavond al direct mee.

Van Arnhem stond jarenlang te boek als groot talent in de jeugdopleiding van RKC Waalwijk. De middenvelder werd in 2014 op 17-jarige overgeheveld naar het eerste elftal om direct in dat seizoen een vaste waarde te worden. In totaal zou hij in 3,5 seizoen zestig keer spelen voor de Waalwijkers om in januari 2017 over te stappen naar het Slowaakse AS Trencin. Bij de club van Nederlandse eigenaar Tscheu La Ling speelde de Nederlands jeugdinternational in anderhalf jaar bijna veertig wedstrijden en voorkwam hij als controlerende middenvelder in zijn tweede seizoen degradatie.

In 2019 tekende Van Arnhem bij het Bulgaarse Botev Plovdiv, waar Zeljko Petrovic trainer was geworden. Petrovic kende Van Arnhem nog uit zijn tijd bij RKC en legde hem vast. Enkele maanden later eindigde dat avontuur, nadat Petrovic ontslagen werd en met hem ook de twee Nederlandse spelers werden weggestuurd. Hierna keerde hij terug bij RKC om zijn conditie op peil te houden en liep hij nog stage bij Helmond Sport.

Erwin van der Lugt over de komst van Van Arnhem: “We zijn erg blij dat we Philippe aan ons hebben kunnen binden. In de voorbereiding werd ons duidelijk dat we specifieke kwaliteiten misten in de selectie. Via Ton Cornelissen, die Philippe kende uit zijn tijd bij RKC, maar ook via andere mensen uit ons netwerk, werd hij ons getipt. Philippe is een fysiek sterke controlerende middenvelder die in staat is andere mensen beter te laten voetballen. Hij is iemand die de bal goed kan onderscheppen en beschikt over een goede pass, waardoor hij het spel ook goed kan vervolgen. Door het vertrek van Gillian ontstond er ruimte om hem te contracteren en Philippe wilde de selectie zelf ook graag komen versterken.”

We feliciteren Philippe van Arnhem met zijn komst naar de Westmaat en we wensen hem veel sportief succes toe. Van Arnhem is speelgerechtigd voor het duel met Rijnsburgse Boys.

Lees meer: Philippe van Arnhem: "Plezier in spelletje vinden"

 

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen