Nieuws

Volgen op

Robin Eindhoven komende seizoenen een Rooie

Robin Eindhoven speelt komend seizoen zijn wedstrijden op het rode deel van De Westmaat. De 24-jarige spits komt over van buurman Spakenburg, waar hij een aflopend contract had. De in Haarlem woonachtige Eindhoven tekent een tweejarig contract tot de zomer van 2025.

Eindhoven begon zijn loopbaan bij RCH Heemstede om al snel in de opleiding van Koninklijke HFC terecht, waar hij vier seizoenen deel van uitmaakte om vervolgens de overstap te maken naar ADO Den Haag Onder 19. Na een halfjaar in de Hofstad keerde Eindhoven terug om bij Koninklijke HFC door te breken.

In Haarlem speelde hij in drie seizoenen onder meer samen met Khalid Tadmine, Daniel van Son, Kevin Sterling en een van zijn beste vrienden Wessel Boer, om in september 2019 de overstap te maken naar het Cypriotische Aris Limassol. Dat werd niet het avontuur waar hij op hoopte, waardoor hij al snel terugkeerde op Nederlandse bodem en in oktober 2019 tekende bij SV Spakenburg.

robineindhoven

Door een succesvolle periode bij 'De Blauwen' speelde Eindhoven zich opnieuw in de kijker bij de profs. Telstar bood hem begin 2021 een kans om zijn ambities waar te maken, maar mede door een fikse coronabesmetting kon hij zijn stempel niet drukken en keerde hij augustus 2021 weer terug bij Spakenburg. Een fikse enkelblessure in oktober van dat jaar zorgde voor een nieuwe terugslag, waardoor hij het sindsdien vooral moet doen met invalbeurten op de Blauwe zijde van De Westmaat.

De technische commissie over de komst van Eindhoven: "Toen ons bekend werd dat Robin zijn avontuur bij Spakenburg zou eindigen, hebben we direct gehandeld. Robin is een snelle, technisch vaardige en kopsterke spits die volgens ons het best tot zijn recht komt in een tweespitsensysteem. We hebben veel vertrouwen dat hij past in het technische en tactische plaatje van komend seizoen. Hij heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, er was van beide kanten een goed gevoel en we verwachten dat zijn grote potentieel bij ons weer tot wasdom kan komen. Robin heeft in ieder geval laten weten erg blij te zijn bij de Vogels te tekenen."

Na Jim Hulleman, Dennis Knuiman, Niels Butter, Kaj Ramsteijn, Lucas Leverland en Youssef El Kachati en de vanuit de opleiding doorstromende Gerwin van de Groep en Timo Kozjak is Robin Eindhoven de negende aanwinst voor komend seizoen.

We rekenen op ieders sportiviteit voor de keuze die Robin maakt.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Veilingavond

Veilingavond
Sporthal De Toekomst

Alle evenementen