Nieuws

Volgen op

Routinier Gino Bosz kiest voor IJsselmeervogels

IJsselmeervogels wordt komend seizoen versterkt door de komst van Gino Bosz. De ervaren controlerende middenvelder komt over van V.V. Unicum, waar hij sinds augustus van dit jaar voor uitkomt. De 29-jarige Bosz tekent een contract voor een seizoen, tot medio 2024.

Bosz begon zijn voetballoopbaan bij het Ugchelse Albatross en werd op twaalfjarige leeftijd, in 2005, opgepikt door de jeugdopleiding van Vitesse/AGOVV. Bij het Arnhemse deel van de opleiding kende hij zijn doorbraak om vervolgens in 2014 in het eerste elftal van Vitesse te debuteren, met zijn vader Peter overigens als hoofdtrainer. Via Heracles Almelo, Cambuur en opnieuw Vitesse kwam de controleur, die ook als centrumverdediger zijn mannetje staat, uit bij Go Ahead Eagles.

Bij Go Ahead Eagles speelde hij van 2018 tot en met 2020 en velen zullen hem nog herinneren van de wedstrijd in de KNVB beker tussen IJsselmeervogels en Go Ahead. Mede door een schitterend afstandsschot van Gino Bosz eindigde dat duel na verlenging in een 1-1 gelijke stand. Strafschoppen moesten uitkomst bieden en ook daarin toonde hij zich koel. Het gevolg is bekend en mede door de goals van Bosz bekerde de 'Eagles' destijds door naar de kwartfinale ten koste van de 'Vogels'.

Gino Bosz in actie voor sv T.E.C.

Na Go Ahead Eagles speelde Bosz nog een halfjaar voor Doxa Dramas, maar dat werd niet de ervaring die hij ervan hoopte. Ondanks een tweejarig contract keerde de middenvelder na enkele maanden alweer terug in Nederland om zich aan te sluiten bij Tweededivisionist sv T.E.C. uit Tiel. Bij de Tielenaren maakte hij veel indruk, door in zijn eerste seizoen clubtopscorer te worden met maar liefst tien doelpunten. Door persoonlijke omstandigheden koos de sterkhouder begin dit seizoen echter voor een overstap naar V.V. Unicum. Na enkele maanden in de tweede klasse begon het voor Bosz echter weer te kriebelen om op een voor hem passend niveau aan de slag te gaan.


Gino Bosz speelt volgens seizoen in het rood-wit van IJsselmeervogels

De technische commissie is dan ook heel blij de komst van Gino Bosz bekend te mogen maken: "De kwaliteiten van Gino zijn alom bekend. Gino is een voetballer die kan leunen op een fiks aantal jaar profervaring en heeft zich ook in de Tweede divisie al van zijn beste kant laten zien. Hij is een speler die beschikt over een uitstekende passing en balbehandeling, heeft een goed afstandsschot en is positioneel sterk. Ook zijn scorend vermogen is een plus. Gino is een rechtsbenige verdedigend ingestelde voetballer die we als leider op het middenveld zien."

Om alvast kennis te maken met Gino Bosz werden hem 7 vragen gesteld

v

.be">
.be

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

15
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
Bijvelden IJsselmeervogels

21
dec
Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie

Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie
Kantine IJsselmeervogels

28
dec
FIFA 23 Koppeltoernooi

FIFA 23 Koppeltoernooi
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen