Nieuws

Volgen op

Selectie trapt voorbereiding af met eerste training

Na een korte zomerstop van vijf weken is de eerste selectie alweer begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2022-2023. Met veel bekende, maar ook nieuwe gezichten kwamen de spelers en technische staf het veld op.

Trainer Gert Peter de Gunst begon de training met een praatje naar de selectie. Hij stelde de technische staf voor aan de nieuwe spelers, sprak zijn verwachtingen uit naar de groep, en ging vervolgens aan de slag. Het nodige loopwerk en oefeningen zonder bal stonden op het programma, maar ook werd het positiespel in diverse vormen getraind.

Tijdens de training heeft de opvallende kijker het al gemerkt. Er zijn twee spelers op proef. Zij krijgen de kans om zich te bewijzen. Cain Seedorf speelde voor de zomer nog bij ADO den Haag. Hij doorliep de jeugdopleiding bij de club uit de Hofstad en de verdediger maakte daar zijn debuut in de eredivisie in het seizoen 2020-2021.

De tweede testspeler is Morad El Haddouti. Morad is geboren in Nijmegen en speelde in de jeugdopleiding van NEC. De afgelopen seizoenen speelde de aanvaller voor RKC. Naast deze twee testspelers krijgen ook twee talenten uit de jeugdopleiding van IJsselmeervogels de kans om met het eerste mee te trainen. Oud eerste elftalspeler Ralph Hovestad, trainer van O18, sluit in de voorbereiding aan bij de technische staf.

De komende weken zal de selectie de voorbereiding voortzetten. De eerste twee weken staan in het teken van trainen en op 23 juli zal de bal voor de eerste keer in vriendschappelijk verband gaan rollen. Tegenstander is dan plaatsgenoot Eemdijk. Op sportpark de Vinken zal om 19.30 worden afgetrapt.

Fotograaf Erik de Weerd heeft namens IJsselmeervogels de training vastgelegd in foto's. De fotoserie van deze eerste training kunt u bekijken door op deze link te klikken.

1e training

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

13
aug
IJsselmeervogels 90 jaar Release Event

IJsselmeervogels 90 jaar Release Event
De Westmaat

31
aug
IJsselmeervogels 90 Jaar

IJsselmeervogels 90 Jaar "Dag van de Ouderen"
NAS-Plein

Alle evenementen