Nieuws

Volgen op

Smit nieuwe trainer A-selectie

IJsselmeervogels is donderdagavond tot overeenstemming gekomen met Berry Smit voor een overstap naar IJsselmeervogels. De 46-jarige trainer komt over van Jong FC Volendam en tekent een contract voor de duur van één seizoen.

Smit is geen onbekende in het amateurvoetbal en kent een fraaie historie als speler en trainer. Als Volendammer begon Smit als voetballer in de jeugdopleiding van RKAV Volendam en behaalde in 1991 het eerste elftal. Als verdediger maakte hij daar furore en via de zaterdagselectie, de zondagselectie en ZPC Amsterdam trad hij eind vorige eeuw toe tot FC Volendam, waar hij in twee seizoenen tot 23 duels kwam. Daarnaast maakte Smit deel uit van het Nationale zaalvoetbalteam, waarmee hij in 1999 deel uitmaakte van de EK-ploeg. Na zijn periode bij de proftak speelde Smit nog enkele jaren bij de zaterdagamateurs van Volendam.

Tijdens zijn actieve loopbaan startte Smit ondertussen in 1994 al als jeugdtrainer bij FC Volendam. In 2006 kwam het tot een stap als hoofdtrainer, toen hij RKAV Volendam (zaterdag) onder zijn hoede kreeg. In 2011 maakte Smit promotie door assistent-trainer te worden van FC Volendam en hoofdtrainer van Jong FC Volendam, dat op dat moment nog uitkwam in de beloftencompetitie. Ruim 250 keer zat Smit als assistent op de bank in het Kras Stadion, naast onder meer Hans de Koning, Robert Molenaar en Gert Kruys als hoofdtrainer.

In 2017 koos Smit voor een maatschappelijke carrière als uitvoerder in de bouw, waarin hij ruim 30 medewerkers aanstuurt. Ondertussen bleef voetbaldier Smit wel eindverantwoordelijke bij de zondagtak van RKAV Volendam. Iets wat hij in 2014 had opgepakt naast zijn rol bij FC Volendam. In de zomer van 2019 verliet hij die zondagtak weer om aan de slag te gaan bij Jong FC Volendam, in duofunctie met Johan Plat. Ook daar komt deze zomer een einde aan, als Smit het Volendamse verlaat en aan de slag gaat bij IJsselmeervogels.

De technische commissie is zeer tevreden met de komst van Smit. André van Diermen: “Berry staat al een aantal jaar bij ons op de radar en is daarnaast door diverse kopstukken in het amateurvoetbal getipt als een trainer die goed bij ons zou passen. Een gepokte en gemazelde trainer die houdt van aanvallend en fris voetbal en iemand die qua discipline, mentaliteit en persoonlijkheid goed bij onze club en cultuur past. De afgelopen jaren heeft hij bij Jong FC Volendam bewezen dat hij jonge spelers beter maakt en we verwachten dat hij dit met een gemixte ploeg van routine en jong enthousiasme nog veel beter kan. Hij was onze eerste kandidaat en we zijn dan ook blij dat we er uitgekomen zijn.”

BerrySmit

Foto: Orange Pictures

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen