Nieuws

Volgen op

Stout na dit seizoen terug naar Kozakken Boys

Gwaeron Stout keert na dit seizoen terug bij Kozakken Boys. De 26-jarige middenvelder is bezig aan zijn eerste seizoen bij IJsselmeervogels, had nog wel een optie om een jaar verlengd te worden, maar in goed overleg word daar van af gezien. 

De in Nieuw-Lekkerland woonachtige Gwaeron Stout startte zijn voetbalcarrière bij De Zwerver. Stout werd opgepikt door Feyenoord en doorliep van zijn zevende tot zijn zestiende de jeugdopleiding van Feyenoord. Na een terugkeer bij De Zwerver, waar hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal, kwam na twee seizoenen Kozakken Boys om de hoek. In de zomer van 2012 stapte hij over naar de Werkendamse formatie en daar speelde Stout vervolgens van 2012 tot 2019. Bij Kozakken Boys groeide Stout door de jaren heen uit tot coachende leider in het veld en droeg daarbij de laatste jaren ook de aanvoerdersband.

Bij IJsselmeervogels werden de leiderschapskwaliteiten al snel op waarde geschat en vanaf de eerste competitieminuut was Stout geposteerd op het middenveld. Een liesblessure gooide in speelronde vijf roet in het eten waardoor hij onder meer de dorpsderby tegen Spakenburg moest laten schieten. Ook afgelopen zaterdag tegen Koninklijke HFC (1-5) moest Stout verstek laten gaan wegens een op de training opgelopen enkelblessure.

André van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels: “Hoewel we Gwaeron graag hadden willen behouden, kon hij de lokroep uit Werkendam niet weerstaan. Gwaeron woont en werkt op dit moment nog in Werkendam en twijfelde bij het tekenen van zijn contract al over de reistijd naar Bunschoten-Spakenburg. Het was voor hem logisch om zodoende weer terug te keren naar Sportpark de Zwaaier, waar men weet dat Gwaeron zowel in als buiten het veld een belangrijke functie vervult.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

12
dec
Extra Algemene Ledenvergadering

Extra Algemene Ledenvergadering
Salentein Lounge

17
dec
Pré party SteDoCo thuis 17 december 2019

Pré party SteDoCo thuis 17 december 2019
Kantine IJsselmeervogels

18
dec
Kerstborrel vrijwilligers

Kerstborrel vrijwilligers
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's