Nieuws

Volgen op

Talentvolle en pijlsnelle Jarno Westerman gecontracteerd

Jarno Westerman speelt komend seizoen op De Westmaat. De 20-jarige pijlsnelle buitenspeler komt over van de beloften van PEC Zwolle, waar hij sinds 2020 deel van uitmaakt. De vleugelaanvaller tekende een contract tot de zomer van 2023.

Westerman maakte in 2013 op elfjarige leeftijd de overstap van JVC Dedemsvaart, uit zijn Overijsselse geboorteplaats, naar de Zwollenaren. Bij de 'Blauwvingers' doorliep hij de jeugdopleiding om vanaf de zomer van 2019 al op zijn 17e mee te trainen met het A-elftal. Direct bij de start van dat seizoen debuteerde Westerman in de Eredivisie, als invaller in het openingsduel met Willem II. Zijn ontwikkeling stagneerde echter door tweemaal een gebroken middenvoetsbeentje. Eerst begin 2020 (rechts) en opnieuw begin 2021 (links), waardoor hij sindsdien vooral uitkwam in de beloftencompetitie en als bankzitter bij het eerste elftal.

Erwin van der Lugt over de komst van Jarno Westerman: "Na het vertrek van Stan (Beune) waren we op zoek naar een talentvolle buitenspeler met snelheid en diepgang. Uit ons netwerk kwam zijn naam naar voren. Jarno traint al drie jaar op een hoog niveau, maar is inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging. Jarno wil zich erg graag bij IJsselmeervogels laten zien en wij zijn op onze beurt erg blij hem aan ons te kunnen binden."

Jarno Wesman pro shots

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

8
juli
Schaken FishPartners Open

Schaken FishPartners Open
Salentein Lounge

3
nov
Veilingavond

Veilingavond

Alle evenementen