Nieuws

Volgen op

Van de Laar tekent contract voor één seizoen

Mike van de Laar heeft zijn verbintenis met IJsselmeervogels verlengd. De 28-jarige Amerfoortse middenvelder speelt sinds 2006 in het rood-witte shirt, brak in 2010 door in het eerste en zal ook aankomend seizoen op De Westmaat actief blijven.

Van de Laar begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van het Amersfoortse KVVA en werd na enkele jaren opgepikt door Ajax. Aan het eind van het seizoen 2005/06 kreeg Van de Laar als speler van de C2 te horen dat de Amsterdammers niet met hem door wilden en hij stapte over naar IJsselmeervogels C1.  

Na succesvol de jeugdopleiding te hebben doorlopen in een lichting met onder meer Guido de Graaf en Yannick Cornelisz, stroomde hij in 2010 vervroegd in bij de A-selectie van Jan Zoutman. Onder Zoutman debuteerde Van de Laar ook: op 23 september 2010 als invaller in het districtsbekerduel met FC Almere (5-0).

Enkele jaren later, in het seizoen 2013/14, onder het bewind van Gert Kruys, beleefde Van de Laar zijn absolute doorbraak. Als trapvaste controlerende middenvelder was Van de Laar een vaste waarde in de ploeg van Kruys, nadat hij in de jaren daarvoor met name als rechterverdediger bekend stond. Ook in de succesvolle KNVB bekerduels speelde Van de Laar tegen Helmond Sport, FC Emmen en Ajax vanuit de basis.

In september van dit jaar speelde Mike van de Laar, wekelijks gesteund door zijn beide ouders die inmiddels beiden ook echte Rooien zijn geworden, zijn 250ste wedstrijd in het shirt van IJsselmeervogels. Een wedstrijdenaantal die waarschijnlijk hoger was geweest als de in 2016 opgelopen zware knieblessure hem voorbij was gegaan. Desalniettemin is het een ongelofelijk aantal, zeker in de moderne voetbaltijd.

Erwin van der Lugt is blij met de contractverlenging: “Mike is een ervaren speler binnen de huidige selectie en uitgegroeid tot een van de uithangborden van IJsselmeervogels in de regio. Een speler met een enorme winnaarsmentaliteit. Dat hij nu ook zijn elfde seizoen in gaat, zien we als fantastisch nieuws. Als TC zijn we blij met deze verlenging en hopen nog jaren te mogen genieten van zijn voetbalkwaliteiten.”

Terug

Deel via