Nieuws

Volgen op

Van der Velden ook komende seizoenen Vogel

Junior van der Velden speelt ook de komende twee seizoenen voor IJsselmeervogels. De 24-jarige linksbenige centrumverdediger kwam deze winter over van Sporting '70 en staat sindsdien in de basiself.

Van der Velden begon zijn loopbaan bij Brederodes, uit het Utrechtse Vianen, om via USV Hercules en Sporting '70 in 2012 de overstap te maken naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. In de winter van 2020 maakte Van der Velden de overstap naar FC Den Bosch, waarbij een scheurtje in het heupgewricht ervoor zorgde dat hij niet het volle uit de twee seizoenen bij de Bosschenaren zou kunnen halen.

 MG 9510

In de zomer van 2021 kreeg Van der Velden de kans om in Italië aan de slag te gaan. US Viterbese, uitkomend in de Serie C, contracteerde de centrumverdediger. Hierna speelde Van der Velden nog voor het eveneens Italiaanse Arezzo en het eerste deel van dit seizoen voor het Utrechtse Sporting '70.

De technische commissie over de verlenging: "Junior heeft zich laten zien als een stabiele verdediger met een goede wedstrijdmentaliteit, kopkracht en snelheid. Dat hij direct in de basis staat zegt wat over zijn fitheid en spirit en we verwachten dat we die kwaliteiten ook in de komende seizoenen goed kunnen gebruiken. We zijn dan ook blij dat we het eens zijn geworden over een langer verblijf."

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

8
juli
Schaken FishPartners Open

Schaken FishPartners Open
Salentein Lounge

3
nov
Veilingavond

Veilingavond

Alle evenementen