Nieuws

Volgen op

Van Gorkom kondigt vertrek aan

Bjorn van Gorkom is bezig aan zijn laatste maanden bij IJsselmeervogels. De 19-jarige talentvolle verdediger heeft bij de technische commissie aangegeven uit te willen zien naar een andere club. De TC betreurt, maar respecteert het besluit van de verdediger.

Van Gorkom startte zijn voetballoopbaan bij VV Maarssen. In de Onder-17 stapte hij als eerstejaars over naar USV Hercules waar hij in drie seizoenen indruk maakte en in 2018 nog werd uitgeroepen tot ‘Talent van het jaar’. In zijn derde seizoen bij de Herculieden werd hij als eerstejaars in het Onder-19-team al diverse malen opgeroepen bij het eerste elftal. Dit betekende een debuut in de Derde divisie op zestienjarige leeftijd en interesse van onder meer FC Utrecht en Almere City. 

In 2020/21 kwam Van Gorkom na een stabiel seizoen bij USV Hercules, waar de rechtsbenige verdediger een vaste waarde was in het hart van de verdediging, over naar IJsselmeervogels. Bij de Rooien kwam het, mede door de Coronamaatregelen en bijbehorende opschorting van wedstrijden, niet tot een officieel debuut in het eerste elftal.

De technische commissie is bij monde van Erwin van der Lugt teleurgesteld over het vertrek: “Bjorn heeft bij ons aangegeven dat hij graag op zoek gaat naar een andere club. Hij wil op deze leeftijd meer speelminuten maken om zich zo sneller te kunnen ontwikkelen. Hoewel we Bjorn heel erg graag bij de selectie willen houden, omdat we hem zien als groot talent, kunnen wij hem die garantie op speelminuten niet geven. Hij vertrekt met een erg goede indruk van de club, maar kiest voor zijn sportieve ambitie. We houden zijn ontwikkeling daarom ook na zijn vertrek nauwlettend in de gaten, aangezien we veel potentieel in hem zien.”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen