Nieuws

Volgen op

Van Leijenhorst tekent meerjarig contract

Marciano van Leijenhorst heeft zijn verbintenis met IJsselmeervogels verlengd. De 26-jarige Soestenaar speelt sinds 2016 in het rood-witte shirt en zal ook de komende seizoenen op De Westmaat actief blijven. 

Van Leijenhorst begon zijn loopbaan in de opleiding van SO Soest, maar werd al snel opgepikt door de jeugdopleiding van FC Utrecht, waar hij zes seizoenen speelde. Bij de Domstedelingen speelde de linkspoot onder meer met Sean Klaiber, Oussame Tannane, Yassin Ayoub en Yannick Cortie. In 2011 stapte Van Leijenhorst over van FC Utrecht Onder 17 naar FC Groningen Onder 19 en speelde uiteindelijk tot 2014 bij de Groningers. Na een seizoen FC Lienden, waar hij algeheel amateurkampioen werd, en een seizoen USV Hercules kwam hij in 2016 bij toenmalig Derdedivisionist IJsselmeervogels binnen.

Op de Westmaat is Van Leijenhorst al snel een vaste waarde.In zijn eerste seizoen duurde het voor de linkerverdediger nog vier-en-een-halve wedstrijd, om vervolgens de basiself niet meer te verlaten. Het resulteert uiteindelijk in het kampioenschap van de Derde divisie. In zijn tweede, derde én vierde seizoen zijn de spaarzame ontbrekende wedstrijden veroorzaakt door kleine blessures of een schorsing, maar is hij doorgaans een vaste waarde in de basiself. Dit seizoen kwam Van Leijenhorst mede door de coronapandemie en een hamstringblessure alleen in de openingswedstrijd in actie. Het brengt zijn totaal, ook mede door diverse KNVB bekerduels zoals twee vermeldenswaardige achtstefinalewedstrijden, op een totaal van 123 wedstrijden. Daarmee behoort hij, samen met Mike van de Laar, Jeffrey Buitenhuis, Maikel de Harder en Jaimy Schaap inmiddels tot het spreekwoordelijke interieur van de club. 

Erwin van der Lugt over de contractverlenging: “Marciano is hier binnengekomen als jonge centrale verdediger en is inmiddels uitgegroeid tot ervaren speler. Hij bewijst al meerdere jaren zijn waarde voor de club, zowel binnen als buiten het veld. Dat hij nu zijn zesde en zevende seizoen bij ons in gaat, zegt wat over zijn betrokkenheid en we zien hem als een van de leiders van de defensie. Als TC zijn we blij met deze verlenging en hopen nog jaren te mogen genieten van zijn voetbalkwaliteiten.”

Marciano2
Van Leijenhorst (r) werd in 2017 kampioen in de Derde divisie

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag

Voetbalfeest voor de jeugd op Koningsdag
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen