Nieuws

Volgen op

Van Son langer gebonden

Daniël van Son speelt ook komend seizoen op De Westmaat. De 28-jarige Purmerender verlengde zijn contract met een jaar en speelt daarmee tot de zomer van 2024 bij IJsselmeervogels.

Van Son kwam in 2021 over van Koninklijke HFC en is sindsdien een vaste waarde als rechtervleugelverdediger of als middenvelder. Hij begon zijn voetballoopbaan bij het Bovenkarspelse KGB en kwam via FC Purmerend en AFC Amsterdam in 2008 terecht in de opleiding bij FC Utrecht. Daar schopte de toenmalige vleugelaanvaller het tot aan Jong FC Utrecht, waarna hij overstapte naar FC Volendam. Bij de Volendammers kwam Van Son vijftig wedstrijden bij het A-elftal binnen de krijtlijnen en daarnaast was hij actief binnen het beloftenteam. In 2017 stapte Van Son over naar Koninklijke HFC om ook in zijn maatschappelijke loopbaan te kunnen investeren en gedurende die tijd werd de vleugelaanvaller succesvol omgeschoold naar vleugelverdediger en rechtermiddenvelder.

In 52 officiële duels kwam Daniël van Son tot 10 assists en 1 goal, gescoord in oktober 2021 tegen de beloften van zijn voormalige broodheer FC Volendam. Dit seizoen speelde Van Son met uitzondering van drie door een blessure gemiste wedstrijden alle wedstrijden in de basiself.

Jaap Jan de Graaf, bestuurslid technische zaken: "We zijn buitengewoon blij met deze contractverlenging, want Daniël is niet voor niets sinds zijn komst een vaste waarde in ons team. Sterk aan de bal en in staat anderem beter te laten spelen. We scharen hem onder de noemer moderne, multifunctionele voetballer, waarbij zijn hoeveelheid assists opvallen. Andersom is Daniël ook erg tevreden bij IJsselmeervogels, wat maakt dat we ook volgend jaar van zijn rushes mogen genieten."

Van Son

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen