Nieuws

Volgen op

Vince Gino Dekker tekent tot 2023

Vince Gino Dekker speelt komend seizoen in het shirt van IJsselmeervogels. De 24-jarige vaardige buitenspeler komt over van competitiegenoot SV Spakenburg en tekende een contract dat hem bindt tot de zomer van 2023.

Dat Vince Gino Dekker geen onbekende in het amateurvoetbal is, zeker binnen onze dorpsgrenzen, mag een understatement genoemd worden. De 24-jarige buitenspeler is sinds zijn komst bij SV Spakenburg in 2019 geregeld uitblinker en stond garant voor een groot aantal assists en brengt daarbij de nodige creativiteit en een individuele actie.

Voor zijn periode bij Spakenburg kwam de in Ermelo woonachtige vleugelspeler onder meer uit voor Go Ahead Eagles - waar hij onder meer samenspeelde met Pieter Langedijk en oud-Vogel Thomas Verheijdt - Jong AZ, Jong Ajax en de jeugdopleiding van Ajax en DVS ‘33 Ermelo, waar de geboren Harderwijker ook zijn loopbaan begon.

Dekker, begeleid door voormalig Vogels-trainer Jan van den Berg, is niet de eerste speler die in de historie de directe overstap tussen de eerste teams van beide Westmaatbewoners maakt. In het recente verleden maakten Gerard van der Nooij, Pascal de Bruijn (eind jaren ‘90) en Lion Axwijk (2010) de overstap van rood naar blauw. Wat langer geleden waren het Jan van de Goot, Klaas de Harder, Peter Frans Heinen, Rudolf Koelewijn, Aart Koelewijn, Peter Frans Ruizendaal en Peter Kuis en Rob Hopman (allen in of voor de jaren ‘80) die de directe overstap andersom maakte.

Erwin van der Lugt over de komst van Dekker: “Dat Vince Gino beschikbaar kwam, bood voor ons een kans om een speler met een goede individuele actie en extra creativiteit toe te voegen aan de selectie. Hoewel hij het goed naar zijn zin had bij Spakenburg, boden zij voor komend seizoen niet de mogelijkheid om als buitenspeler actief te zijn. Dat was voor hem een harde vereiste en we zijn daarom met elkaar in gesprek gekomen. Tijdens deze gesprekken hebben we Vince Gino leren kennen als een fijn persoon en hebben we onze manier van voetballen, en de rol die hij daarin kan vervullen, kunnen toelichten. We zijn erg blij dat dit uiteindelijk geleid heeft tot zijn keuze om volgend seizoen bij ons te komen voetballen.”

We feliciteren Vince Gino Dekker namens onze vereniging met zijn getekende contract en zijn keuze voor ons en wensen hem voor komend seizoen veel sportief succes toe!

Pro Shots / Remko Kool

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

29
juni
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Salentein Lounge

2
juli
Instuif KRV op 2 juli 2022

Instuif KRV op 2 juli 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen