Nieuws

Volgen op

Vleugelspeler Pieter Langedijk naar De Westmaat

Pieter Langedijk speelt vanaf komend seizoen op De Westmaat. De 27-jarige vleugelspeler kwam deze week met IJsselmeervogels tot een akkoord voor een jaarcontract. Langedijk komt over van het Tsjechische FK Pardubice en speelde daarvoor bij diverse Nederlandse profclubs. 

Langedijk begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis en stapte op zijn elfde over naar de geroemde jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Daar maakte de voormalig Onder 15-international zijn debuut in het profvoetbal in 2013. Na drie seizoenen stapte de aanvaller over naar RKC Waalwijk en via Go Ahead Eagles en TOP Oss kwam Langedijk in 2020 terecht in Tsjechië. 

Bij FK Pardubice, op dat moment net gepromoveerd naar het hoogste niveau, werd Langedijk geen vaste waarde. In het vechtvoetbal dat op het hoogste niveau nodig bleek te zijn, ruimde de staf geen plek in voor Langedijk. In februari werd zijn contract ontbonden, waardoor hij terug kon keren naar Nederland. In totaal kwam Langedijk ruim 170 keer in actie in het profvoetbal en kwam daarin tot 43 doelpunten. 

Erwin van der Lugt over de komst van Langedijk: “Met Pieter voegen we een linksbenige buitenspeler aan de selectie toe, die zowel met een actie als met een schot uit de tweede lijn voor veel verrassing kan zorgen. Hij kan zowel op de links- als de rechtsbuitenpositie uit de voeten en is erg doelgericht. Pieter heeft een ruime ervaring met voetballen op een hoger niveau en weet wat nodig is om te presteren. We zijn dan ook erg blij dat hij komend seizoen voor ons gekozen heeft.”


Pieter Langedijk tekent zijn contract bij IJsselmeervogels

pieterlangedijk gaeLangedijk, scorend tegen FC Eindhoven, in het shirt van Go Ahead Eagles

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
juli
Schoolvoetbaltoernooi

Schoolvoetbaltoernooi
Sportpark de Westmaat

Alle evenementen