Nieuws

Volgen op

Vogels contracteren ervaren Kai Heerings

Kai Heerings is per direct speler van IJsselmeervogels. De 31-jarige centrumverdediger komt over van het Cypriotische THOI Lakatamias, waar hij tot deze zomer onder contract stond.

Met Heerings haalt IJsselmeervogels ruim 200 wedstrijden aan ervaring in het profvoetbal in huis. De Zaandamse verdediger speelde in het begin van dit millennium nog in de jeugdopleiding van Ajax, om vervolgens via de jeugd van FC Volendam en FC Utrecht bij laatstgenoemde door te breken in het profvoetbal. Bij FC Utrecht kwam Heerings 70 keer in actie in het eerste elftal, voornamelijk als verdediger links in het centrum.

Na in het seizoen 2015/16 voor Cambuur en Helmond Sport gespeeld te hebben, koos Heerings in 2016 voor een buitenlands avontuur, dat hem bracht bij St. Pölten (Oostenrijk) en FC Homburg (Duitsland). Het jaar erop keerde hij terug om twee seizoenen bij Fortuna Sittard te spelen. Bij Fortuna maakte Heerings in zijn eerste seizoen de promotie naar de Eredivisie mee en ook in zijn tweede seizoen maakte hij geregeld speeltijd. Het weerhield hem er niet van opnieuw naar het buitenland te verkassen en wel naar het Indische NorthEast United, waar hij in september 2019 voor twee jaar tekende.

Toch keerde Heerings in de zomer van 2020 terug naar Nederland om bij MVV te gaan spelen. Een terugkeer die, mede ingegeven door Corona, eindigde in januari 2021 om te vertrekken naar het ambitieuze Cypriotische THOI Lakatamias. Daar speelde Heerings samen met Kevin van Kippersluis (nu Quick Boys) en Bodi Brusselers (gestopt) een half jaar, maar na bestuurlijke crisis viel dat avontuur na een halfjaar uiteen. Gevoetbald en getraind werd er in dat halfjaar echter wel, waardoor het voor Heerings geen compleet voetballoze periode werd, zoals dat voor veel voetballers wel het geval was.

Nu tekent Heerings, wiens vader Eric sinds kort in Spakenburg woont, bij IJsselmeervogels en de technische commissie is daar bij monde van Erwin van der Lugt enorm blij mee: "Kai's karrenvracht aan profervaring en zijn leidinggevende kwaliteiten wil hij inzetten om ons team sterker te maken. Bovendien is hij door zijn lengte van 1,91 kopsterk en in combinatie met een sterk linkerbeen voegt hij daarmee kwaliteiten toe die we graag nog aan de selectie wilden toevoegen. We wensen Kai veel succes en hopen met elkaar een mooie tijd te beleven."

IJsselmeervogels is momenteel druk doende om Heerings voor de eerste competitiewedstrijd speelgerechtigd te krijgen.

 

Actiefoto: Pro Shots / Ron Baltus

Terug

Deel via