Nieuws

Volgen op

Voor de eerste keer naar Sportpark Maarschalkerweerd

Door de eclatante 4-0 overwinning van ons vlaggenschip op Hercules en het puntverlies van RKAV Volendam bij Urk (4-2 verlies) stijgen de Vogels weer een plekje op de ranglijst. Waar RKAV Volendam na het gelijkspel van Genemuiden – IJsselmeervogels nog de lachende derde was en de eerste plek op de ranglijst overnam, hebben ze hier niet lang van kunnen genieten. Nieuwe nummer 1 is Genemuiden na een 3-0 overwinning op Rijnvogels, in de nek gevolgd door onze Rooien en de Oranjehemden uit het andere vissersdorp.

Nu wacht zaterdag wederom die andere ploeg uit Utrecht, Kampong. De vorige en tevens enige ontmoeting met Kampong werd een prooi voor IJsselmeervogels, thuis werd er met 2-0 gewonnen door doelpunten van Marouane Afaker en Dennis Knuiman. Nu mag onze hoofdmacht dus voor het eerst aantreden op het sportpark Maarschalkerweerd, tevens het huis van de grootste hockeyclub van Nederland.

Heel erg knap was de promotie naar de Derde Divisie A zeker te noemen, via de nacompetitie wist de formatie van coach Frank Bruijnis te promoveren. Dat het seizoen 2023/2024 een moeizaam jaar zou gaan worden, daar werd wel rekening mee gehouden. Toch zullen veel jaloerse blikken momenteel gaan naar mede-promovendi Eemdijk (vooral de eerste seizoenshelft) en SC Genemuiden (de huidige nummer 1). Voor de winterstop werd er met pijn en moeite 13 punten bij elkaar gesprokkeld door overwinningen op Hoogeveen, Urk en Rijnvogels en gelijke spelen tegen Eemdijk, DOVO, DEM en Odin. Des te pijnlijker eindigden de ontmoetingen met Hoogeveen en afgelopen zaterdag tegen Eemdijk in verliespartijen. Hier tegenover stond dan weer wel de overwinning op directe concurrent DVS’33 en knappe gelijke spelen tegen bekersensatie Hercules en nummer vier Harkemase Boys.

Vooralsnog staat de Utrechtse club op een plek die eind van het seizoen directe degradatie oplevert, punten zijn dus van het grootste belang. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zaak dus voor IJsselmeervogels om hier rekening mee te houden en ze geen ruimte te geven. Utrechtse blikken zullen ook gericht zijn op de wedstrijden van DVS’33 (uit naar Harkemase Boys) en Hoogeveen (thuis tegen Eemdijk. Zes punten nog bedraagt de achterstand op beide clubs en met wedstrijden in het vooruitzicht tegen Rijnvogels en Urk, waar de eerste seizoenshelft de volle buit tegen werd behaald, zullen er in deze periode punten moeten worden gehaald. Voor Kampong zit het venijn hem in de staart, met als laatste twee wedstrijden een uitwedstrijd naar RKAV Volendam en een thuiswedstrijd tegen SC Genemuiden. Maar eerst een thuiswedstrijd tegen onze roodwitte jongens.

Eindelijk wisten de Vogels zich zaterdag te ontdoen van de Herculesvloek en hoe. Al heel snel wist Jesse Schuurman het doel te vinden, waarna de druk van Hercules duidelijk toe nam. De kansen waren er voor de ploeg uit Utrecht, maar toch was het wederom Jesse Schuurman die vlak voor rust wist te scoren. Dit bleek de nekslag te zijn, waarna Daniel van Son en Marouane Afaker in de tweede helft de score wisten uit te breiden. Hierdoor blijft koploper SC Genemuiden vooralsnog de enige die ongeslagen is tegen IJsselmeervogels (0-0 en 2-2). In de eerste seizoenshelft betekenden de komende 4 wedstrijden 12 punten voor de Vogels, achtereenvolgens werden Kampong, Hoogeveen, Harkemase Boys en DVS’33 aan de zegekar gebonden. In ieder geval de komende wedstrijden tegen Kampong en Hoogeveen zullen weer gewonnen moeten worden, om zo weer aan het door trainer Karsten geadoreerde gemiddelde van 2 punten per wedstrijd te komen.

Het duel van zaterdag wordt afgetrapt om 15:30 op Sportpark Maarschalkerweerd te Utrecht. Scheidsrechter van dienst is de heer Nick Tunnissen. Hij zal geassisteerd worden door de heren Kevin Moed en Roel Metsemakers. Uiteraard hopen we op uw steun bij deze uitwedstrijd, maar mocht dit niet mogelijk zijn is de wedstrijd te volgen via X, voorheen twitter. Graag tot zaterdag!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Enrique Blokhuis

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen