Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Heerlijk affiche op paaszaterdag

Na het doelpuntloos gelijkspel in Harkema en de monsterscore van naaste concurrent RKAV Volendam, moet IJsselmeervogels winnen van DVS '33 Ermelo. Een heerlijk affiche op paaszaterdag.

De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en DVS '33 Ermelo is er eentje tussen de nummer twee en veertien van de ranglijst. Een relatief makkelijke opdracht dus voor de manschappen van Gert Jan Karsten zou je denken. Echter schijn bedriegt. De wedstrijd tegen de Veluwse club is een potentieel struikelblok dat op geen enkele wijze onderschat mag worden. De Ermeloërs zijn sinds het vertrek van Patrick Loenen volledig losgekomen en tonen eindelijk de potentie die velen de geelzwarten voor het seizoen toedichten.

Bij DVS komen we onder andere ex-Vogel Marciano van Leijenhorst tegen

Eveneens een doelpuntloos gelijk bij Harkema, maar knappe zeges op HSC '21 (4-0) en Eemdijk (5-0) tonen aan dat DVS'33 heel makkelijk scoort de laatste weken en achterin (de 3-0 op laagvlieger Hoogeveen meegerekend) al vier wedstrijden geen tegendoelpunt heeft hoeven incasseren. Is de wisseling van de wacht op de trainersstoel de enige verklaring voor de ommekeer? Nee, hoewel DVS '33 qua selectie absoluut tot de topploegen behoort van de derde divisie, is er nog meer veranderd. In de winterstop verliet 'supersub' Lars van Wetering de club uit Ermelo om bij tweedeklasser Hierden meer speelminuten te maken. Anderzijds zagen de Ermeloërs de mogelijkheid om met de ervaren Younes Mokhtar (ex PEC Zwolle, FC Twente) en Abdel el Bachir (TEC) de nodige kwaliteit aan de selectie toe te voegen. Vooral de komst van Mokhtar geeft een kwaliteitsimpuls aan de selectie van trainer John Kamphuis.

Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al tweemaal. In de KNVB beker won IJsselmeervogels met 0-2 dankzij doelpunten van Wessel Boer en Dennis Knuimann. Deze winst betekende een ticket voor het hoofdtoernooi. Een paar weken later was het in de competitie opnieuw IJsselmeervogels dat aan het langste eind trok. De inmiddels vertrokken Robin Eindhoven was destijds met twee doelpunten matchwinner. Historisch gezien is IJsselmeervogels ook in het voordeel. Op eigen veld werd het duel tussen de rooien en de Veluwenaren voor het laatst gewonnen door DVS '33 in 1991 (0-1). Sindsdien won IJsselmeervogels vier keer en speelde het één keer gelijk.

In de laatste editie op De Westmaat wonnen we door 2 goals van Berry Powel

Het laatste officiële thuisduel dateert van het seizoen 2016-2017. Destijds was IJsselmeervogels ook in de race om het kampioenschap van de derde divisie. Kai Velda schoot de bezoekers nog op voorsprong, maar de toenmalige winterse aanwinst Berry Powel stak die maanden in bloedvorm en scoorde tweemaal. Hierdoor pakte IJsselmeervogels drie belangrijke punten. De parallel met de winterse aanwinst van Danny van den Meiracker is dus makkelijk te leggen. De spits zal erop gebrand zijn de hattrick uit het thuisduel met Hoogeveen een passend vervolg te geven en zijn doelpuntenproductie verder op te voeren in zijn laatste maanden in het rood-witte shirt.

Aftrap is zaterdag om 15.00 op sportpark De Westmaat. Het duel wordt geleid door scheidsrechter dhr D.H. De Vries. Hij zal geassisteerd worden door de heren K. El Hajjaji en dhr J. Westland.

Het eerste elftal heeft alle support nodig en hoopt op massale steun op sportpark De Westmaat. Mocht u niet in de gelegenheid zijn het duel live te volgen dan biedt het mediateam de gelegenheid het duel te volgen via X en via een livestream op Youtube.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen