Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing HHC Hardenberg - IJsselmeervogels

Na de puntendeling in Maassluis staat er zaterdag weer een verre uitwedstrijd op het programma. Het Hardenbergse HHC is de tegenstander. Op sportpark De Boshoek wordt om 14:30 uur afgetrapt.

HHC Hardenberg is het seizoen uitstekend begonnen. Na drie overwinningen zonder tegentreffer (Noordwijk 1-0, Scheveningen 0-2 en Quick Boys 4-0) was daar ineens een grote nederlaag. Koploper De Treffers was met maar liefst 5-2 te sterk.
Afgelopen zaterdag werd de draad weer opgepakt door in Oostzaan OFC te verslaan met een dikke 1-5.

De start van IJsselmeervogels mag gerust slecht genoemd worden. Van de vijf wedstrijden ging er slechts 1 gewonnen (3-2 tegen OFC Oostzaan). Hierna volgde 3 nederlagen (3-0 bij AFC, 1-3 tegen De Treffers en 0-3 tegen Rijnsburgse Boys) en een gelijkspel, afgelopen zaterdag bij Excelsior Maassluis.

HHC Hardenberg wordt voor IJsselmeervogels gezien als ‘angstgegner’. Vaak bleven de punten in Hardenberg of namen de Hardenbergers de punten mee terug na een bezoek op De Westmaat.
De laatste twee ontmoetingen op De Boshoek werden echter gewonnen door De Vogels. Beiden met 0-2 en in beide wedstrijden was de ruststand ook de einduitslag. Het is dus maar de vraag of HHC nog wel als ‘angstgegner’ bestempeld mag worden. Feit is wel dat de Sallanders meer onderlinge ontmoetingen won dan verloor (14 om 4. 2x werd het gelijk).


Julian Prinsen hield vorig seizoen zijn doel schoon in Hardenberg

De verdedigers van IJsselmeervogels zullen op de hoede moeten zijn voor spits Rob van der Leij. De Groningse goalmachine maakte tot nu toe 101 doelpunten voor de oranje-zwarten sinds zijn overstap van Be Quick 1887 in 2014. Dit seizoen staat zijn teller op ‘slechts’ 2 treffers.
Topscorer dit seizoen is dus niet Rob van der Leij, maar mede-aanvaller Jesper Drost en rechtsbuiten Matthijs Hardijk. Beiden maakten dit seizoen 4 goals. Met Gersom Klok (2), Jurjan Mannes en Mike Veenstra (beiden 1) staat de doelpuntenteller van HHC Hardenberg dit seizoen al op 14. Het belooft dus een zware middag te worden voor de Vogels-defensie.

De wedstrijd dient in goede banen te worden geleid door scheidsrechter Nick Tunnissen. Hij wordt geassisteerd door Gijs van Hout en Robin Janssen. Als vierde official is Arthur Midden aangesteld.

Via ons Twitteraccount is de wedstrijd live te volgen. Dit kan je ook doen via de radio. Schakel daar in op 93.1 FM. Radio M Utrecht doet live verslag. Ook is dit mogelijk via de website van RTV Utrecht.
Wil je de wedstrijd met je eigen ogen bekijken is hier de routebeschrijving naar sportpark De Boshoek te vinden.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

23
sept
Creators FC

Creators FC
De Westmaat

Alle evenementen