Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - AFC

Na de overwinning na verlenging in de KNVB Beker tegen Sportlust ’46 gaat het vizier weer op de competitie. Er komt gelijk een tegenstander van formaat op bezoek, namelijk AFC uit Amsterdam.

Doordat de competitie tweemaal werd afgebroken is AFC nog altijd regerend landskampioen. In het seizoen 2018/19 werd de titel gepakt. Het jaar erna werd na speelronde 24 afgebroken. AFC was toen terug te vinden op de derde plek, vier punten achter Katwijk en 1 vóór IJsselmeervogels. Vorig seizoen waren de Amsterdammers weer goed op weg. Na vijf gespeelde wedstrijden was AFC eerste met 13 punten, gevolgd door een groepje met 12 punten uit 6 wedstrijden (ASWH, Spakenburg en Quick Boys). IJsselmeervogels volgde met evenveel verliespunten, maar een wedstrijd minder.

Net als IJsselmeervogels had AFC in de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker een derde divisionist als tegenstander. Ook de Amsterdammers hadden verlenging nodig om afstand te nemen. Tegenstander FC Lisse speelde lange tijd met 10 man en werd uiteindelijk met 1-2 verslagen.

Vorige keer tegen AFC op De Westmaat mocht IJsselmeervogels 5x juichen

In de Jack’s League gaat het de hoofdstedelingen nog niet voor de wind. Na vijf wedstrijden is AFC namelijk terug te vinden in de middenmoot. Tweemaal werd gewonnen (van Scheveningen met 2-0 en afgelopen zaterdag met 2-1 van sv T.E.C.). Ook werd tweemaal gelijkgespeeld (uit bij De Treffers (1-1 en uit bij Quick Boys (0-0)). In de openingswedstrijd werd met grote cijfers verloren van de huidige koploper Katwijk. Het werd op eigen sportpark Goed Genoeg maar liefst 1-4.
Met de zestiende plaatst zet IJsselmeervogels hier niet veel tegenover. Wie weet profiteren de mannen van Berry Smit zaterdag van de underdogrol.

De Vogels kunnen in ieder geval terugkijken op mooie cijfers, kijkende naar de laatste ontmoetingen op sportpark De Westmaat. Op 25 mei 2019 werd namelijk met 2-1 gewonnen en op 28 september van datzelfde jaar deden De Rooien hier nog een schepje bovenop. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 5-1.
De laatste ontmoeting in datzelfde seizoen (en ook gelijk de laatste onderlinge ontmoeting), op sportpark Goed Genoeg, ging met 2-0 naar de Amsterdammers.

Marciano van Leijenhorst probeert Raily Ignacio in bedwang te houden

Afgelopen zomer werd er afscheid genomen van goals. Topschutter Yordi Teijsse vertrok namelijk bij de club uit de hoofdstad. Hij zocht zijn heil bij een andere club uit de Jack’s League, Kozakken Boys. Tweelingbroer Kenny bleef wel en is zodoende dus nog wel te vinden in de selectie van trainer Ulrich Landvreugd.
Buiten Teijsse herbergt de selectie van AFC genoeg kwaliteit om aan het eind van de competitie weer bovenin mee te draaien. Keeper Patrick Zonneveld, verdediger Gévero Markiet en aanvaller Djuric Ascencion zijn bekende namen. Ze speelden in het verleden in het shirt van IJsselmeervogels. Ook namen als Robbert Schilder, Tim Lindhorst, Milan Hoek, Joël Tillema, Matthijs Jesse, Thomas Verhaar en Melvin Grootfaam doen menig amateurvoetbal-volger watertanden. Tel daarbij de kwaliteit van Raily Ignacio op en je hebt een team om zeker rekening mee te houden.

Of De Vogels de punten aan de rode zijde van De Westmaat kunnen houden zien we zaterdag vanaf 15:00 uur. Marc Nagtegaal is aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden en zal daarin worden geassisteerd door de heren Danny Kampinga en David Kloekke. Als vierde official is Pieter van Veelen aangesteld.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen