Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - AFC

Na een winterstop van een kleine zes weken mogen we zaterdag weer. Eindelijk gaat de competitie weer van start en wel met een kraker van jewelste. Koploper AFC komt op bezoek op De Westmaat.

De Amsterdammers gaan met 40 punten uit 18 wedstrijden aan de leiding in de Jack’s League. Op slechts één punt ligt HHC Hardenberg op de loer om bij een misstap de koppositie over te nemen. De Hardenbergers hebben een gaatje van drie punten op de volgende belager, De Treffers.
Laatstgenoemde is volgende week onze tegenstander. Het belooft dus een zware hervatting van de competitie te gaan worden voor De Vogels.

Dit kan dan wel gebeuren met twee versterkingen. Verdediger Junior van der Velden kwam over van Sporting ’70 en maakte direct een goede en zekere indruk. Ook Gino Bosz kwam de gelederen versterken. Hij zou aankomende zomer de overstap van vv Unicum maken, maar deed dit dus al in de afgelopen winterstop. Ook hij liet zien dat hij met het niveau mee kan en toonde ook zijn voortreffelijke trap al een aantal keer, bijvoorbeeld door een vrije trap tegen sv Urk op fraaie wijze in de kruising te plaatsen.

Aanwinst nummer drie moet helaas sowieso nog even op zich laten wachten. Marouane Afaker, een aanvallende handenbinder die overkwam van TOP Oss, raakte in de wedstrijd tegen GVVV geblesseerd aan zijn hamstring en zal nog enkele weken herstel nodig hebben.

Niet alleen op, maar ook naast het veld was een verschuiving te noteren. Naast Michael Weggemans, die in de winter te horen kreeg dat hij het seizoen af zal gaan maken, vinden we Rob Hilbers. Rob Hilbers keepte in het verleden bij IJsselmeervogels 1 en pakte hier onder andere de landstitel in 1995. Michael Weggemans en Rob Hilbers zullen worden geassisteerd door assistent-trainer Paulo Meijndershagen en keeperstrainer Jacob Mulder.

In Amsterdam gingen we met 3-0 ten onder

AFC, dat afgelopen woensdag het 128-jarig jubileum vierde, waarvoor nog van harte gefeliciteerd, ging op zes januari op trainingskamp in Marbella. Hier werd geoefend tegen De Treffers. Onder de Spaanse zon werd het 1-1.
In Nederland werd ook nog geoefend tegen Jong FC Volendam en Ter Leede. Beide wedstrijden werden gewonnen door de Amsterdammers. Tegen competitiegenoot Jong Volendam werd het 1-0. Tegen Derdedivisionist Ter Leede werd het maar liefst 4-0. AFC lijkt dus klaar voor de hervatting van de competitie.

In Amsterdam ging IJsselmeervogels er door twee doelpunten van Melvin Platje en één van Raily Ignacio met 3-0 af. Gelukkig bieden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst en starten we de tweede competitiehelft weer met 0-0.

Scheidsrechter van dienst is de heer Jaafar Aafouallah. Hij wordt geassisteerd door de heren Max Wolfkamp en Dyon Reinshagen. Omar Khalifa is aangesteld als vierde official en hanteert het wisselbord.

Kan je er zaterdag op De Westmaat niet bij zijn kan je de wedstrijd natuurlijk volgen via ons Twitteraccount en via Radio M Utrecht (93.1 FM op de radio of via de website van RTV Utrecht)

De wedstrijd IJsselmeervogels – AFC vangt aan om 15:00 uur. Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Veilingavond

Veilingavond
Sporthal De Toekomst

Alle evenementen