Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - ASWH

Nadat IJsselmeervogels het een weekje moest doen zonder competitievoetbal wordt de draad weer opgepakt tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Een zwaar seizoen
De Ambachters beleven een zwaar seizoen. Voor de laatste driepunter moeten we een flinke tijd terug. Op 5 oktober van het vorige jaar werd voor het laatst gewonnen. Jong Volendam, het team van onze aankomend trainer Berry Smit, ging in Hendrik-Ido-Ambacht met 5-2 over de knie. Hierna volgde acht nederlagen en drie gelijke spelen

Zwak buitenshuis
Buiten Hendrik-Ido-Ambacht werd door ASWH nog geen punt gepakt. De teller staat na negen uitduels nog op 0.
De laatste puntendeling was afgelopen zaterdag. Thuis tegen Noordwijk werd er niet gescoord en bleef het dus zoals het duel begon, 0-0.

Danny van den Meiracker
Na zijn schorsing in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles keert Danny van den Meiracker weer terug in het team van Gert Kruys. De aanvaller was in de heenwedstrijd tegen ASWH betrokken bij alle goals van IJsselmeervogels. Hij maakte er twee en gaf de voorzet die door verdediger Roy van ’t Hoog ongelukkig in eigen doel gelopen werd. Inmiddels staat zijn doelpuntenproductie op 16 treffers, waarvan 15 in de Tweede divisie.

Danny van den Meiracker was bij alle uitgoals tegen ASWH betrokken

Het gat met de koploper
Doordat koploper HHC afgelopen zaterdag met 0-3 won bij Scheveningen is de voorsprong van de Hardenbergers opgelopen tot 8 punten. Door de wedtrijd minder van IJsselmeervogels geeft dit natuurlijk wel een vertekend beeld, maar nieuw puntenverlies zou weleens kunnen betekenen dat het eventuele kampioenschap een heel lastig verhaal gaat worden.

Landskampioen 2005
In het seizoen 2004/2005 kwamen we ASHW ook tegen. Toen in de kampioenscompetitie. Als kampioen van de Hoofdklasse A bliezen de Ambachters De Vogels met maar liefst 3-0 van het veld. In de thuiswedstrijd had ASWH aan een gelijkspel genoeg om de zaterdagtitel te pakken. Doordat het na 90 minuten 2-2 stond kon de kampioensvlag in top. In een dubbele ontmoeting met zondagkampioen HSC '21 waren de Ambachters na verlenging de sterkste van Nederland.

Abderrahim Loukili
In de ploeg van de jonge trainer Rogier Veenstra komen we in Abderrahim Loukili een bekende tegen. Hij speelde in het seizoen 2015/16 een half seizoen bij IJsselmeervogels waarna hij naar zijn oude club FC Lienden vertrok.

Scheidsrechter Blank
De KNVB heeft Erwin Blank aangesteld als scheidsrechter van dienst. Hij zal worden geassisteerd door de heren R.H. Langeland en R. van Marrewijk. De heer J. Kuipers is aangesteld als vierde official en hanteert het wisselbord.

Tweede divisie
De overige wedstrijden in de Tweede divisie:
Zaterdag:
14:30 uur: Excelsior Maassluis – AFC 
14:30 uur: GVVV – Scheveningen 
14:30 uur: HHC Hardenberg – Kozakken Boys
14:30 uur: Noordwijk – Spakenburg 
15:00 uur: Jong FC Volendam – sv T.E.C.
15:30 uur: Quick Boys – Rijnsburgse Boys
18:00 uur: De Treffers – Katwijk
Zondag:
14:30 uur: Jong Sparta Rotterdam – Koninklijke HFC

Wedstrijdballen
De wedstrijdballen worden zaterdagmiddag aangeboden door JPC Zonwering. De meiden van MO 11-1. zullen ervoor zorgen dat het spel niet te lang stil ligt en zullen fungeren als ballenmeiden.

AtmZ Pupil van de week: Jesse van der Kleij
Uiteraard is er ook een AtmZ pupil van de week. Tijdens de wedstrijd tegen ASWH is dat Jesse van der Kleij. Hij is 8 jaar oud, speelt in JO 8-1 en gaat doordeweeks naar de Ark en zit daar in groep 4.

Onder de foto van is hem ingevulde vragenlijst te zien.

Waarom en hoe lang voetbal je bij De Vogels?
2 jaar. Omdat het de beste en mooiste club van Nederland is.

Op welke positie speel je het liefst?
Middenveld (aanvallend).

Wat was je beste wedstrijd tot nu toe?
VRC thuis. Ik scoorde drie doelpunten, waaronder een kopbal. We wonnen met 8-5.

Welke speler in het eerste wil je later opvolgen?
Maikel de Harder.

Heb je nog andere hobby’s of sporten?
Gamen.

Wat eet je het liefst?
Patat met kippenvleugels.

Wat vind je de beste voetballer van De Vogels?
Ahmed el Azzouti. Omdat hij altijd blijft gaan om een doelpunt te maken. En om zijn techniek.

Wie is je favoriete speler van IJsselmeervogels?
Ahmed el Azzouti.

Wat is je favoriete club en speler buiten IJsselmeervogels om?
Ajax en Frenkie de Jong.

Wat wordt de uitslag vandaag?
3-1 voor IJsselmeervogels.

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst en tot zaterdag. 

De wedstrijd op ons eigen sportpark De Westmaat vangt aan om 15:00 uur. Ben u niet in de gelegenheid naar ons sportpark te komen kunt u de wedstrijd live volgen via Radio IJsselmeervogels en ons Twitteraccount.

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's