Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - HHC Hardenberg

Kerst en oud en nieuw zijn weer achter de rug. Onze A-selectie heeft er een trainingskamp in Valencia opzitten en zijn alweer volop in training. De winterstop zit er weer bijna op, dus is het weer tijd om te gaan voetballen. Om gelijk maar goed te beginnen staat er direct een kraker op het programma. Koploper HHC Hardenberg komt op bezoek.

Hoe kwam HHC aan kop?
HHC Hardenberg bereikte de eerste plek door tweemaal een goede serie van vier overwinningen neer te zetten. Na een matige start bij Koninklijke HFC volgde vier driepunters (Scheveningen, AFC, Spakenburg en Kozakken Boys) en werd aangesloten bij de top. Ondanks vier wedstrijden met slechts drie punten bleef de kloof met toenmalig koploper IJsselmeervogels zes punten. Twee overwinningen, een nederlaag bij Noordwijk en wederom een serie van vier overwinningen brachten de oranje-zwarten aan de kop van de ranglijst met 33 punten na zestien wedstrijden.

De kroon op het werk
Ondanks dat het dus voor de wind gaat in Hardenberg besloot trainer Gertjan Karsten, in het verleden jeugdtrainer en trainer van het tweede elftal van IJsselmeervogels, de Sallanders na dit seizoen te verlaten. Hij zal volgend seizoen de scepter zwaaien bij Hoofdklasser sv Urk, waar hij niet alleen het eerste elftal onder zijn hoede krijgt, maar de gehele organisatie naar een hoger plan moet gaan helpen. Afscheid bij HHC Hardenberg met een titel in de tweede divisie zal voor Karsten de kroon op het werk zijn.

Geen Ted Verdonkschot
Eerder vandaag is bekend geworden dat IJsselmeervogels de tweede helft van de competitie niet zal ingaan met Ted Verdonkschot. Hierdoor zal assistent-trainer Rick Testa la Muta de honneurs tegen HHC Hardenberg (en wellicht de wedstrijden die volgen) waarnemen. 

Belangrijk duel met grote concurrentie
Zaterdag kunnen de Hardenbergers een goede stap in de richting van de eventuele titel zetten, want IJsselmeervogels is met de tweede plek op dit moment dé grote concurrent, al is het bovenin de Tweede divisie momenteel dringen geblazen. De top-4 staat namelijk op slechts drie punten van elkaar verwijderd. Katwijk en Koninklijke HFC delen de derde plek met 30 punten. Hierachter een klein gaatje, want AFC staat dan wel op één punt achterstand, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Een moment uit de wedstrijd van vorig seizoen, waar we met 1-2 verloren

Het verleden
Een blik in het verleden laat zien dat HHC een lastige tegenstander is voor De Vogels. In competitieverband werd slechts tweemaal gewonnen en evenzoveel gelijkgespeeld. In de overige twaalf duels gingen de drie punten allemaal naar HHC Hardenberg.
In de kampioenscompetitie van het seizoen 2006/2007 is de balans een stuk positiever. Twee keer werd gewonnen en de zaterdagtitel ging in dat seizoen naar IJsselmeervogels.
Uiteraard tellen resultaten in het verleden zaterdag niet mee en start ook deze wedstrijd met 0-0.

Sander de Brito Roque
De KNVB heeft Sander de Brito Roque aangesteld als scheidsrechter van dienst. Hij zal worden geassisteerd door de heren R. Meints en G.W.G. van Hout. De heer F.M.L. van den Elzen is aangesteld als vierde official en hanteert het wisselbord.

De overige wedstrijden in de Tweede divisie:

Zaterdag:
14:30 uur: Scheveningen – Noordwijk
15:00 uur: ASWH – sv T.E.C.
15:00 uur: Jong FC Volendam – Katwijk
15:00 uur: Kozakken Boys – Excelsior Maassluis
15:00 uur: Quick Boys – GVVV
15:00 uur: Rijnsburgse Boys – Jong Sparta Rotterdam
15:30 uur: Koninklijke HFC – Spakenburg
Zondag:
14:00 uur: AFC – De Treffers

Sponsoren en wedstrijdballen
De wedstrijdsponsor voor de wedstrijd van zaterdag is Sligro.

De wedstrijdballen worden zaterdagmiddag aangeboden door Koelewijn Bouw. Wie de ballenjongens of meiden zij en ervoor zullen zorgen dat het spel niet te lang stil ligt is op dit moment nog niet bekend.

AtmZ Pupil van de week
Uiteraard is er ook een AtmZ Pupil van de week. Tijdens de wedstrijd tegen HHC Hardenberg is dat Maud van Leeuwen. Ze is 9 jaar oud, speelt in MO 11-1 en gaat doordeweeks naar de Grondtoon en zit daar in groep 6.

Onder de foto van Maud is de ingevulde vragenlijst te zien.

Maud van Leeuwen, de eerste AtmZ Pupil van de week in 2020

Waarom en hoe lang voetbal je bij De Vogels?
2 jaar, omdat IJsselmeervogels de leukste club is!

Op welke positie speel je het liefst?
Spits.

Wat was je beste wedstrijd tot nu toe?
Laren uit met MO9-1, toen werden we kampioen nadat we met 3-5 hadden gewonnen.

Welke speler in het eerste wil je later opvolgen?
Van de spits: Danny van de Meiracker.

Heb je nog andere hobby’s of sporten?
Ik hou van keyboard spelen.

Wat eet je het liefst?
Pizza.

Wat vind je de beste voetballer van De Vogels?
Maikel de Harder, omdat hij de bal aan een touwtje heeft.

Wie is je favoriete speler van IJsselmeervogels?
Maikel de Harder, omdat hij de beste is.

Wat is je favoriete club en speler buiten IJsselmeervogels om?
FC Barcelona en Lieke Martens.

Wat wordt de uitslag vandaag?
3-2.

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst en tot zaterdag. 

 

De wedstrijd op ons eigen sportpark De Westmaat vangt aan om 15:30 uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Terug

Deel via