Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - HHC Hardenberg

Met HHC Hardenberg komt zaterdag de club op bezoek waar voor Gert Jan Karsten zijn trainersloopbaan op het hoogste amateurniveau begon. In het seizoen 2016/17 verving hij Joseph Oosting na een dramatische start. Onder leiding van Karsten lukte de Hardenbergers het om in de Tweede divisie te blijven.

Zoals al eerder gezegd is de start van Gert Jan Karsten bij IJsselmeervogels een zware. Waar afgelopen zaterdag met 4-1 werd verloren bij Rijnsburgse Boys volgt nu dus HHC Hardenberg, de nummer twee van de Jack’s League. De zware reeks wordt vervolgd met een uitwedstrijd bij regerend landskampioen Katwijk. Hierna volgt een vrij weekend waarna achtereenvolgens wat lager geklasseerde tegenstanders op het programma staan.

Tegenstander HHC Hardenberg is het jaar 2023 wisselend begonnen. De eerste wedstrijd werd gewonnen. In eigen huis wonnen de oranjehemden met 3-1 van Scheveningen. Hierna volgde drie wedstrijden waar slechts twee punten werden gehaald. Bij Quick Boys en koploper AFC werd met 1-1 gelijkgespeeld en tussendoor werd verrassend met 0-2 verloren van hekkensluiter OFC Oostzaan. Afgelopen zaterdag herpakten de Sallanders zich door met 3-1 te winnen van De Treffers.
Doordat AFC met 3-1 verloor bij Katwijk is het gat naar de Amsterdammers geslonken tot drie punten. HHC doet dus weer volop mee voor de titel in de Tweede divisie.

Hoe anders is het bij De Vogels. Met slechts zeventien punten uit 23 wedstrijden bezetten we de voorlaatste plaats. Hekkensluiter OFC Oostzaan heeft een achterstand van vier punten, maar heeft nog een inhaalwedstrijd bij sv T.E.C. tegoed. In sv T.E.C. is gelijk een belangrijke concurrent voor het voorkomen van de nacompetitie genoemd. De club uit Tiel staat momenteel op de veilige 14e positie met 24 punten, 7 meer dan IJsselmeervogels dus. Niet alleen TEC, maar ook Scheveningen zal ingehaald moeten worden. Bij de club uit de badplaats moeten we op de één-na-laatste speeldag nog op bezoek en heeft momenteel een voorsprong van vijf punten.
Jong FC Volendam staat ook nog tussen Scheveningen en IJsselmeervogels in, maar voor de nacompetitieplekken komen de jeugdteams niet in aanmerking. Jong Volendam is in dat opzicht dus geen concurrent.
Sv T.E.C. komt zaterdag op eigen sportpark uit tegen Rijnsburgse Boys. Scheveningen ontvangt middenmoter FC Lisse.


Eerder dit seizoen verloor IJsselmeervogels met 2-0 bij HHC

Met de vorm waar IJsselmeervogels momenteel in zit tegen de vorm van HHC Hardenberg zou je op de goksites een flinke klapper kunnen maken mocht IJsselmeervogels er met de drie punten vandoor gaan. Ook gezien de historie tegen de Hardenbergers kan je zeggen dat we zaterdag niet als favoriet het veld op stappen. Gelukkig kan er in het voetbal alles gebeuren en start ook deze wedstrijd met 0-0.

De wedstrijd IJsselmeervogels – HHC Hardenberg wordt geleid door een Belgisch arbitraal trio. De scheidsrechter is de heer Niels Bossuyt. Hij wordt geassisteerd door de heren Tim Rasschaert en Stan Thys. Vierde official is de heer Jelle Besselsen uit Apeldoorn.

Zoals gewoon op De Westmaat wordt er om 15:00 uur afgetrapt. Ben je niet in staat om er bij te zijn is de wedstrijd natuurlijk weer te volgen via ons Twitteraccount. Volg @VVIJV en blijf volledig op de hoogte. Via Radio M Utrecht is de wedstrijd ook live te volgen. Ook via de website van RTV Utrecht is het radioverslag te volgen.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

31
mrt
Echte Mannen Bingo

Echte Mannen Bingo
Kantine

14
apr
Schoolvoetbaltoernooi 2023

Schoolvoetbaltoernooi 2023
Westmaat

17
mei
Nacht van NAS

Nacht van NAS
De Westmaat

3
nov
Veilingavond

Veilingavond

Alle evenementen