Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Jong Sparta Rotterdam

Met Gert Peter de Gunst op de bank als nieuwe trainer nemen we het zaterdag op tegen Jong Sparta Rotterdam.

De jonge Spartanen vinden we terug op de vijfde positie op de ranglijst met veertien punten uit acht wedstrijden. Dit aantal punten hadden de Rotterdammers ook al na zes wedstrijden. Gelijke spelen waren er tegen De Treffers (1-1, thuis) en Scheveningen (1-1, uit). De rest van de wedstrijden werden allemaal driepunters. Jong FC Volendam (2-6), Rijnsburgse Boys (3-1), Kozakken Boys (3-1) en GVVV (0-3) gingen aan de zegekar.
Hoogvliegers Katwijk (5-0) en AFC (1-4) waren de afgelopen weken een maatje te groot voor het team van trainer Geert Arend Roorda.

IJsselmeervogels heeft de omgekeerde weg bewandeld. Na zes wedstrijden stond er slechts één winstpartij op de teller. Thuis tegen ASWH werd met 3-2 gewonnen. Een gelijkspel was er uit bij Excelsior Maassluis (2-2) en er werd verloren van Quick Boys (0-1), Noordwijk (3-2), Koninklijke HFC (4-1) en AFC (0-3). De laatste twee wedstrijden werden wel gewonnen. Rijnsburgse Boys (2-1) en Jong FC Volendam (0-1) werden verslagen en zo werd er naar de twaalfde positie geklommen.

Door een treffer van Daniël van Son werd Jong FC Volendam verslagen

Een jeugdig IJsselmeervogels liet afgelopen dinsdag zien hoe het moet. Hoofdklasser Purmersteijn werd met 7-0 aan de kant gezet. Met vijf goals was Pieter Langedijk belangrijk aan de kant bij De Vogels. Of hij zich bij Gert Peter de Gunst in de kijker heeft gespeeld zal zaterdag blijken. Mocht hij spelen wordt het voor hem een bijzonder duel. Hij speelde Vanaf de jeugd vanaf 2005 tot en met het eerste elftal in januari 2016 voor de Rotterdammers.

IJsselmeervogels en de beloften van Sparta Rotterdam kwamen elkaar zes keer tegen. De eerste ontmoeting, in het seizoen 2017/18, werd gelijk (1-1). In hetzelfde seizoen won Jong Sparta, dat toen niet heel jong was, met 3-1 op Het Kasteel. In de vier overige onderlinge duels gingen de punten naar IJsselmeervogels. Of dit een voordeel is, moet nog maar gaan blijken.

De vorige thuiswedstrijd tegen Jong Sparta, met Jaimy Schaap en Mike van de Laar in de basis, wonnen we met 4-2

De wedstrijd IJsselmeervogels – Jong Sparta Rotterdam staat onder leiding van scheidsrechter Jerôme Vries. Hij wordt bijgestaan door de heren Richard Meints en Chieljan Veen. Als vierde official is Pascal Smeenk aangesteld.

Een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen