Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Katwijk

Aankomende week volgt een midweekse speelronde. IJsselmeervogels komt dinsdagavond in actie in Katwijk tegen de kersverse kampioen vv Katwijk.

Allereerst willen we Katwijk hierbij van harte feliciteren met het verdiende kampioenschap in de Jack’s League.

Dat Katwijk kampioen zou worden was wel zeker, de vraag was alleen wanneer. Al voor de winterstop was de voorsprong op de concurrentie opgelopen tot boven de tien punten. Het gat tussen Katwijk en de nummer twee op de ranglijst is zelf even 14 punten geweest. Afgelopen zaterdag was het niet eens nodig om een punt te pakken bij Excelsior Maassluis om de kampioensvlag in top te kunnen hijsen.

Hoe anders is het aan de rode kant van De Westmaat. Met nog 3 wedstrijden te spelen is het nog niet 100% zeker of IJsselmeervogels volgend seizoen in de Jack’s League speelt, al moet het dan wel raar lopen. Kozakken Boys zal namelijk de laatste drie wedstrijden moeten winnen om een punt meer te hebben dan IJsselmeervogels nu heeft. De Vogels lijken aan één punt genoeg te hebben aangezien het doelsaldo in Spakenburgs voordeel spreekt (-3 tegen -17). Kozakken Boys komt nog uit tegen Quick Boys (thuis), Scheveningen (uit) en ASWH (thuis).
Met één punt onder IJsselmeervogels is sv T.E.C. ook nog niet zeker. In de wedstrijden tegen Noordwijk (uit), AFC (thuis) en GVVV (uit) zijn nog 3 punten nodig om definitief veilig te zijn. Het doelsaldo van de club uit Tiel bedraagt op dit moment -18.
In theorie zou De Treffers ook nog uit kunnen komen in de nacompetitie. Met een voorsprong van 9 punten op Kozakken Boys en een doelsaldo van -8 moet het wel heel raar lopen wil dit nog mis gaan voor het team van Gert Kruijs.

Terug naar Katwijk waar zaterdagavond dus toch nog feest gevierd kon worden. Doordat er zelf werd verloren bij Excelsior Maassluis met 0-1 was het niet zeker of de Katwijkers al wel kampioen zouden zijn. Concurrent HFC verloor op eigen veld van Spakenburg en was uitgeschakeld voor de titel.
HHC Hardenberg stond ook nog binnen de nodige 9 punten maar verloren bij Scheveningen met 2-1. Hierdoor was ook HHC uitgeschakeld.
De enige concurrent die nog was overgebleven was Jong Sparta Rotterdam. De Rotterdammers speelden pas om 20:00 uur in Groesbeek tegen De Treffers en bij een Rotterdamse overwinning zou het feest nog even uitgesteld worden, misschien tot dinsdagavond. Zo ver kwam het niet. De Treffers won met 2-1 en het feest in Katwijk kon losbarsten.


Ex-Vogel Ahmed el Azzouti scoorde er twee tegen De Vogels

In november van het vorige jaar kwamen Katwijk en IJsselmeervogels elkaar tegen in de Jack’s League. Katwijk won met 0-2 en met twee treffers was ex-Vogel Ahmed el Azzouti de grote man bij de Katwijkers.
De laatste keer dat sportpark De Krom werd bezocht was in het seizoen 2019/20 (vorig seizoen werd deze wedstrijd niet gespeeld in verband met corona). Ook toen scoorde Ahmed el Azzouti, maar toen nog voor IJsselmeervogels. Marciano Mengerink en Robert Susan deden dit ook voor Katwijk waardoor de thuisploeg met 2-1 won.


Ook scoorde hij voor De Vogels tegen Katwijk

Doordat Katwijk zaterdag kampioen werd staan er andere belangen op het spel. De Katwijkers hoeven niet meer, maar zullen willen laten zien dat ze de dikverdiende kampioen zijn. Uiteraard zullen ze IJsselmeervogels graag pootje willen lichten. Voor IJsselmeervogels is elke wedstrijd weer een finale, tot handhaving 100% een feit is. Bij winst in Katwijk is dit in ieder geval zover.

De wedstrijd start dinsdagavond om 20:00 uur in Katwijk en staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Wim Bronsvoort. Hij zal worden geassisteerd door de heren Raymond Beijer en Roy Westenberg. Wie is aangesteld als vierde official is op dit moment nog niet bekend.

Kan je er niet bij zijn in Katwijk is de wedstrijd natuurlijk weer te volgen via Radio M. Schakel hiervoor in via 93.1 FM of beluister de wedstrijd via de website van RTV Utrecht. Via ons Twitteraccount blijf je ook volledig op de hoogte van het wel en wee in Katwijk.

Alvast een fijne wedstrijd en tot dinsdagavond!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

29
juni
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Salentein Lounge

2
juli
Instuif KRV op 2 juli 2022

Instuif KRV op 2 juli 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen