Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Kozakken Boys

Na de 0-3 overwinning in Tiel op sv T.E.C. wacht zaterdag een zware opgave voor IJsselmeervogels. Het hooggeplaatste Kozakken Boys zal afreizen naar de Westmaat. In het heenduel wisten De Vogels met de drie punten uit Werkendam huiswaarts te keren. Het werd 1-3 op sportpark De Zwaaier.

Flitsend uit de winterstop.
Kozakken Boys is na de winterstop nog ongeslagen. De Werkendammers wisten alle vijf wedstrijden te winnen in het huidige kalenderjaar. Vooral de overwinning op koploper HHC, in Hardenberg, spreekt tot de verbeelding. De Hardenbergers hadden tot de nederlaag op eigen veld al sinds eind september 2019 niet meer verloren.

De sterke serie in de tweede periode heeft als gevolg dat Kozakken Boys zich nadrukkelijk begint te mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg van trainer Rick Adjei staat in punten gelijk met IJsselmeervogels, maar de rooien hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Mede door twee treffers van Robbert Olijfveld wonnen we in Werkendam met 1-3

Rijke historie
Het duel tussen de twee clubs heeft een rijke historie. IJsselmeervogels en Kozakken Boys treffen elkaar zaterdag al voor de 20e keer op de Westmaat. Vorig seizoen wisten De Vogels door doelpunten van Zsusschen, Van de Laar en Moro met 3-0 te winnen van de Werkendammers. Dit betekende de 10e overwinning in competitieverband sinds de invoering van de landelijke eerste klasse in 1970. Zeven maal trokken de gasten aan het langste eind en driemaal werden de punten gedeeld.

Oud-international
Bekendste naam in de selectie van Kozakken Boys is ongetwijfeld Royston Drente. De oud international van Oranje en oud speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton streek in de zomer van 2019 neer in Werkendam. In de wedstrijd van afgelopen weekend bleek Drenthe nog waardevol voor zijn team. Hij maakte de 2-0 in de uiteindelijk met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong Sparta.

Weerzien
Voor een aantal spelers van het eerstel eftal is het treffen met Kozakken Boys een bijzonder weerzien. Ahmed El Azzouti, Sanny Monteiro en Gwaeron Stout kwamen afgelopen zomer over van Kozakken Boys. Gwaeron Stout maakte enkele maanden geleden bekend na een jaar alweer terug te zullen gaan keren bij Kozakken Boys.

Scheidsrechter Tunnissen
De KNVB heeft Nick Tunnissen aangesteld als scheidsrechter van dienst. Hij zal worden geassisteerd door de heren J.B. van  Dijk en J.M. de Smalen. De heer W.H. Bronsvoort is aangesteld als vierde official en hanteert het wisselbord.

De wedstrijden op de andere velden
De overige wedstrijden in de Tweede divisie:
Zaterdag:
14:30 uur: Excelsior Maassluis – Noordwijk 
14:30 uur: GVVV – Katwijk 
15:00 uur: Jong FC Volendam - Scheveningen
15:00 uur: Quick Boys - sv T.E.C. 
15:00 uur: Rijnsburgse Boys - Koninklijke HFC
15:30 uur: HHC Hardenberg - AFC
15:30 uur: Jong Sparta Rotterdam - Spakenburg
18:00 uur: De Treffers - ASWH

Wedstrijdballen
De wedstrijdballen worden zaterdagmiddag aangeboden door De Graaf Installatiebedrijf. De meiden van MO 11-1 zullen ervoor zorgen dat het spel niet te lang stil ligt en zullen fungeren als ballenmeiden.

AtmZ Pupil van de week: Damian Koelewijn
Uiteraard is er ook een AtmZ pupil van de week. Tijdens de wedstrijd tegen Kozakken Boys is dat Damian Koelewijn. Hij is 9 jaar oud, speelt in JO 10-3 en gaat doordeweeks naar De Grondtoon en zit daar in groep 6.

Onder de foto van Damian is hem ingevulde vragenlijst te zien.

Waarom en hoe lang voetbal je bij De Vogels?
Ik speel nu 3 jaar bij IJsselmeervogels omdat het de tofste club is.

Op welke positie speel je het liefst?
Rechtsvoor.

Wat was je beste wedstrijd tot nu toe?
De winst tegen JO 10-1 tegen de blauwen.

Welke speler in het eerste wil je later opvolgen?
Van Ahmed el Azzouti.

Heb je nog andere hobby’s of sporten?
Skiën.

Wat eet je het liefst?
Pizza en Mc Donalds.

Wat vind je de beste voetballer van De Vogels?
Danny van den Meiracker. Omdat hij een mooi omhaaldoelpunt maakte.

Wie is je favoriete speler van IJsselmeervogels?
Ahmed el Azzouti. Omdat ik ook net zo snel ben als hem.

Wat is je favoriete club en speler buiten IJsselmeervogels om?
FC Barcelona met Messi.
en Ajax met Donny van de Beek.

Wat wordt de uitslag vandaag?
3-1 (winst voor IJsselmeervogels natuurlijk).

De wedstrijd op ons eigen sportpark De Westmaat vangt aan om 15:30 uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's