Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys

Op 3 dagen na een half jaar geleden speelde IJsselmeervogels zijn laatste competitiewedstrijd tegen Katwijk. Zo lang heeft het geduurd door de corona crisis voordat er weer een officiële wedstrijd gespeeld gaat worden.

Ook deze keer betreft het een ploeg uit de bollenstreek en wel Rijnsburgse Boys, waar in het verleden prachtige wedstrijden tegen zijn gespeeld. Waar vooral de 4-1 en 6-1 op De Westmaat de afgelopen seizoenen tot de verbeelding spreken. Zo makkelijk zal het deze keer waarschijnlijk niet gaan. Zo tempert de nieuwe trainer Berry Smit de verwachtingen door te stellen dat De Rooien dit seizoen niet titelkandidaat nummer één zijn en er nog veel werk te verzetten is.

Op 15 december 2018 wonnen we van Rijnsburge Boys met 4-1

De oefencampagne bracht wisselende resultaten. Er werd gewonnen van TOV, DOVO, DHSC en NSC Nijkerk maar verloren van Hercules, AFC en Sparta Nijkerk. Deze wedstrijden werden tevens in wisselende samenstelling gespeeld mede door een aantal blessuregevallen en het wegvallen van Dylan Chiazor en Gillian Justiana. Daar tegenover staat het aantrekken van Phillpe van Arnhem (Botiv Plodiv). Verder werden Mitch Willems (Almere City), Huib Oversloot (Noordwijk), Björn van Gorkom (Hercules), Gerry Vlak (FC Volendam), Mike van den Ban (Katwijk), Arwin van Soest (LRC Leerdam) en Joey Lieshout (De Graafschap) al in een eerder stadium aangetrokken. Hoe de basiself eruit gaat zien, of dat er nog een verrassing uit de hoge hoed van Berry Smit zal komen, zal zaterdag duidelijk worden. Eén ding is in ieder geval duidelijk. Mike van de Laar zal niet op het wedstrijdformulier staan. Hij is door een kaartenstapeling in het vorige seizoen geschorst. Frappant detail is dat het seizoen 2019/20 formeel geschrapt is, maar dat een schorsing blijkbaar wel blijft staan, maar dat geheel terzijde.

Tegenstander Rijnsburgse Boys staat onder leiding van de ervaren trainer Henk Wisman. De Rijnsburgers wonnen in de voorbereiding van onder ander Hercules, Westlandia en Jong FC Volendam. 'De Uien' zoals ze ook worden genoemd verstrekten de selectie met Ian van Otterlo (Ter Leede), Bram de Bruin (Barendrecht), Rob Zandbergen (VVSB), Wesley Zonneveld (Scheveningen), Dennis van de Plas (Quick Boys) en Delano Asante (Quick Den Haag). De geel-zwarte formatie zag Joel Tillema (AFC) en Richard van Nieuwkoop (gestopt) vertrekken en kreeg afgelopen week een domper te verwerken toen Jordy Strooker met een knieblessure wegviel.

Vorig seizoen waren De Vogels en De Uien aan elkaar gewaagd. 1-1

Rijnsburg zal ook niet gelijk tot de titelfavorieten behoren, maar zal zeker goed tegenstand kunnen geven op De Westmaat. Het is afwachten of De Vogels het spel kunnen maken.

Vanwege de bekende maatregelen zullen in plaats van de gebruikelijk gemiddeld een kleine 2000 toeschouwers er nu dik duizend man minder op mogen. Helaas kunnen we ook geen publiek van de tegenstander ontvangen.
Ook is er voorlopig helaas geen pupil van de week en zullen de ballenjongens nog ontbreken.

Ondanks alle maatregelen wensen wij u een hele fijne wedstrijd toe.

De wedstrijd zal om 15:00 uur aanvangen en is live te volgen via onder andere ons Twitterkanaal, IJsselmeervogels Radio. Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

30
sept
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's