Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Scheveningen

Zaterdag alweer de 16e speelronde in de Jack’s League. Tegenstander is Scheveningen.

Ondanks dat het WK al in volle gang is gaat de Jack’s League gewoon door. Vooralsnog hebben de echte Oranjefans nog geluk en is er op een wedstrijddag geen wedstrijd van het Nederlands elftal gepland. In de volgende speelronde, wanneer IJsselmeervogels een uitwedstrijd bij Quick Boys speelt, komt het Nederlands elftal hoogstwaarschijnlijk wél uit in Qatar. Dan staat namelijk de eerste wedstrijd van de achtste finales op het programma. Wanneer Nederland eerste in de groep wordt, wat na de 2-0 overwinning op Senegal erg waarschijnlijk is, is de speeldag zaterdag 3 december. Het tijdstip van handelen in 16:00 uur. Misschien een goed idee voor de KNVB om de wedstrijden in de Jack’s League te vervroegen naar 12:00 uur, zodat alle fans op tijd thuis zijn voor die wedstrijd. Uiteraard zijn dit zorgen voor later. Eerst staat, voor IJsselmeervogels, een zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Scheveningen op het programma.

Scheveningen staat namelijk, net als IJsselmeervogels, in de degradatiezone. Beide clubs sprokkelden deze jaargang slechts veertien punten bij elkaar en staan op de gedeelde veertiende plaats op de ranglijst. Het doelsaldo van De Vogels (-8) is iets minder slecht dan dat van de Schollekoppen (-10). Jong FC Volendam is de derde club met veertien punten. Omdat het doelsaldo van de Volendammers -15 is staan de beloften uit het vissersdorp op plek 16.

Waar IJsselmeervogels een paar weken geleden leek op te krabbelen ging het de afgelopen twee wedstrijden weer goed mis. Allereerst werd met zeer matig voetbal van Jong FC Volendam verloren met 0-1. Afgelopen zaterdag ging het mis bij Noordijk. Op een koud sportpark Duinwetering werd met 2-0 verloren.
Opponent Scheveningen wisselt goede en slechte resultaten af. Zo werd bijvoorbeeld in eigen huis met 0-4 verloren van Koninklijke HFC en werden de punten gedeeld met hekkensluiter OFC. Een kleine vier weken terug werd dan weer knap met 2-3 gewonnen bij Quick Boys, wat bovenin meedraait.

Maikel de Harder was in 2012 op dreef tegen Scheveningen

Onderlinge ontmoetingen tussen Scheveningen en IJsselmeervogels kunnen alle kanten op. Met negen overwinningen en negen nederlagen is de balans ook exact gelijk. Eenmaal werden de punten gedeeld. Dat was de wedstrijd waar Maikel de Harder driemaal scoorde. Ook Scheveningen deed dit toen. Het werd 3-3.

Of de balans zaterdag in het voordeel van een van de twee clubs uitslaat zal rond kwart voor vijf blijken. Dan heeft scheidsrechter Sander de Brito Roque als het goed is voor het laatst op zijn fluit geblazen en naar de middenstip gewezen. Scheidsrechter De Brito Roque wordt geassisteerd door de heren Luca Cantineau en Jack Koornneef. Ruben Reinds is aangesteld als vierde official.

Uiteraard is de wedstrijd weer te horen via Radio M of via de website van RTV Utrecht, mocht u zaterdag niet naar de wedstrijd kunnen komen. Ook kunt u inschakelen via www.twitter.com/VVIJV. Hier zal een live verslag volgen.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

15
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
Bijvelden IJsselmeervogels

21
dec
Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie

Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie
Kantine IJsselmeervogels

28
dec
FIFA 23 Koppeltoernooi

FIFA 23 Koppeltoernooi
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen