Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Scheveningen

Scheveningen en IJsselmeervogels treffen elkaar zaterdag voor de negentiende keer. De balans is ietsje in het voordeel van De Rooien. Slechts één keer werd het gelijk (thuis in 2012 werd het
3-3, Maikel de Harder maakte alle treffers voor IJsselmeervogels).
Scheveningen stapte acht keer als winnaar van het veld. De Vogels deden dit negen keer. Dat IJsselmeervogels historisch gezien een makkelijke wedstrijd tegemoet gaat is dus zeker niet te zeggen.

De laatste ontmoeting ging verloren. Op 13 november van het vorige jaar werd het 2-1 voor de Scheveningers. Lange tijd leek het gelijk te worden, maar in blessuretijd maakte Michael de Niet de winnende treffer voor de thuisclub. Na deze wedstrijd werd de competitie vanwege corona stilgelegd en was de lange winterstop een feit.

In Scheveningen werd het 2-1

Door de coronapandemie werd de wedstrijd IJsselmeervogels – Scheveningen vorig seizoen en het seizoen daarvoor niet gespeeld. De vorige thuiswedstrijd werd gespeeld in het seizoen 2018/19. De Vogels wonnen met 2-0 door treffers van Mike van de Laar en Jeffrey Buitenhuis.

De aanstaande club van Vogels-topscorer Steven Sánchez Angulo is momenteel terug te vinden op de achtste plek in de Jack’s League. De Schollekoppen waren lang onderin de middenmoot te vinden, maar door vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden zijn de mannen, getraind door John Blok, dus opgeklommen naar plek 8. Afgelopen zaterdag kwam abrupt een einde aan de zegereeks. Tegen AFC kwam Scheveningen na een fout in de verdediging van de Amsterdammers via topscorer Michael de Niet nog wel op voorsprong. Na rust scoorde AFC tweemaal en ging het er via twee standaardsituaties toch met de drie punten vandoor.

Doordat IJsselmeervogels van de laatste negen duels zeven keer won zijn De Vogels ook flink opgeklommen op de ranglijst. Waar de equipe van Gert Peter de Gunst half maart nog in de degradatiezone te vinden was is deze inmiddels vaarwel gezegd. Het gat met de p/d plekken bedraagt inmiddels, met nog 6 wedstrijden te spelen, 12 punten.

Zo kan IJsselmeervogels zelfs nog verder omhoog kijken. Het is zelfs nog mogelijk om in het linker rijtje te komen. De achterstand op tegenstander Scheveningen (laatste in het linker rijtje) bedraagt slechts één punt en ook Quick Boys (8e) is, wanneer alles gunstig uitpakt natuurlijk, vandaag te achterhalen.

Mike van de Laar weet hoe het is om tegen Scheveningen te scoren

Dit zal dan wel moeten gebeuren zonder Bradley Martis. De linksback ging afgelopen zaterdag in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen HHC Hardenberg voor de vijfde keer op de bon en is hierdoor voor één wedstrijd geschorst.
Met het oog op de derby van volgende week is het voor Mike van de Laar uitkijken. Hij heeft momenteel vier keer een gele kaart ontvangen en zal bij een volgende ook geschorst zijn. Hetzelfde geldt overigens voor Kai Heerings. Hij viel in de vorige derby uit en is momenteel weer in training. De verwachting is dat hij zaterdag nog niet in actie zal komen.

De wedstrijd IJsselmeervogels – Scheveningen start zaterdag om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben. Hij wordt geassisteerd door de heren Frank Winter en Tim Heuvelmans. Als vierde official is Maurice Paarhuis aangesteld.

Mocht u niet op De Westmaat aanwezig kunnen zijn kunt u de wedstrijd via een live verslag volgen via ons Twitteraccount. Volg hiervoor @VVIJV en u blijft volledig op de hoogte. Ook kunt u via de radio terecht. Schakel hiervoor in op 93.1 FM of volg Arnold Schenk via de website van RTV Utrecht.

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

6
juni
Start jubileum VVIJV 90 jaar

Start jubileum VVIJV 90 jaar
Sportpark de Westmaat

11
juni
Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi

Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi
Hoofdveld en bijvelden

18
juni
Instuif KRV op 18 juni 2022

Instuif KRV op 18 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
juni
Instuif KRV op 25 juni 2022

Instuif KRV op 25 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen