Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: IJsselmeervogels wacht interessante ontmoeting tegen RKAV Volendam

IJsselmeervogels mag zaterdag op eigen veld tegen RKAV Volendam laten zien dat het momenteel terecht de ranglijst in de Derde Divisie aanvoert. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten heeft die eerste plaats natuurlijk mede te danken aan de twee afgelaste wedstrijden van Harkemase Boys, maar is inmiddels zelf ook aardig op stoom gekomen. De ietwat geflatteerde, maar niettemin dik verdiende overwinning van afgelopen zaterdag op bezoek bij VVSB is daar een bewijs van.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat IJsselmeervogels te gast was in Volendam. Het was donderdag 7 september - vanwege de aanstaande Volendamse kermis was dit treffen met twee dagen vervroegd - en op het programma stond de vierde wedstrijd van het seizoen. De Vogels hadden in eigen huis Sparta Nijkerk (3-2) en VVSB (4-1) verslagen, maar gingen ten onder bij Staphorst (1-0). Ook in Volendam ging het de rooien aanvankelijk niet voor de wind, maar de vroeg opgelopen 1-0-achterstand werd ditmaal wel weggepoetst. Door doelpunten van Basil Camara en Marouane Afaker werd het 1-2 onder de rook van het Kras Stadion van Eredivisionist FC Volendam. Die overwinning lijkt misschien uiterst moeizaam, maar degenen die getuige zijn geweest van deze donderdagse ontmoeting zullen beamen dat de kansenverhouding die avond flink in het voordeel van IJsselmeervogels was.

De line-up voor de heenwedstrijd tussen RKAV Volendam en IJsselmeervogels. 

Het ging in het verdere verloop van de eerste seizoenshelft vaker op en neer bij de dit seizoen tot de Derde Divisie veroordeelde topamateurs van IJsselmeervogels. De zevenvoudig algeheel amateurkampioen begon het seizoen als de gedoodverfde titelkandidaat, maar merkte in de eerste maanden dat het niet van een leien dakje zou gaan.

Met name de defensieve slippertjes - in liefst dertien van de achttien wedstrijden moesten de rooien één of meer doelpunt(en) slikken - en de aanvallende moeite - het doelpuntenmoyenne was aan de lage kant - vielen op. Ook bij Karsten, die in zowel de achterste als de voorste linie versterking wenste. En die kwam er ook. Aleksandar Bjelica is nu al bijna niet meer weg te denken uit het hart van de verdediging en Danny van den Meiracker luisterde zaterdag zijn rentree op met twee doelpunten. Dat VVSB zaterdag toch zelf ook twee keer mocht scoren, deerde IJsselmeervogels in dit geval niet; het stond toen immers al 0-5 (!) op sportpark De Boekhorst. Het werd uiteindelijk 2-6; het laatste woord was aan Van den Meiracker.

De komst van Van den Meiracker zal voor Robin Eindhoven één van de redenen (zo niet, dé reden) geweest zijn om tussentijds te vertrekken bij IJsselmeervogels. De aanvaller die afgelopen zomer overkwam van buurman Spakenburg had aan de rode zijde van de Westmaat nog een contract tot de zomer van 2025, maar zag het perspectief op speeltijd vertroebelen en vroeg overschrijving aan naar Koninklijke HFC.

Danny van den Meiracker was in zijn eerste periode bij IJsselmeervogels ook al regelmatig trefzeker.

VVSB was en is de nummer vijf van de ranglijst, maar met RKAV Volendam treft IJsselmeervogels zaterdag de nummer twee. De ploeg van voormalig IJsselmeervogels-trainer Berry Smit begon dit seizoen erg matig met slechts twee punten uit de eerste vijf wedstrijden, maar heeft nu flink de wind in de zeilen. Van de laatste dertien wedstrijden zette ‘het Andere Oranje’ er liefst elf om in een overwinning. Enkel SC Genemuiden en Harkemase Boys wisten de Volendamse code te kraken; DEM, ODIN ’59, Sparta Nijkerk, Staphorst, VVSB, HSC ’21, Hercules, Kampong, Hoogeveen, DVS ’33 én Eemdijk gingen allen voor de bijl. Met 49 doelpunten is Volendam daarbij ook de meest productieve ploeg van de Derde Divisie (A én B).

Er staat ons derhalve een interessante wedstrijd te wachten, waarin de hoofdmacht van IJsselmeervogels uw steun hard kan gebruiken. Mocht u echter niet in de gelegenheid zijn de wedstrijd live te volgen, kunt u terecht op ons Youtube-kanaal of IJsselmeervogels-radio.

De Zuiderzeederby vangt aan om 15.00 uur. Scheidsrechter van dienst op De Westmaat is de heer T.R. Winkel. Hij zal geassisteerd worden door de heren F. Winter en H. Assili.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Bart Bos
Foto’s: IJsselmeervogels Media

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
mrt
Dartstoernooi

Dartstoernooi
Kantine

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

27
apr
Koningsdag Feestmarkt 2024

Koningsdag Feestmarkt 2024
De Westmaat

Alle evenementen